Поговорихме с Орлин Павлов

Орлин Павлов пристига на церемонията по връчването на миналогодишните музикални награди на "БГ Радио", София - НДК, 22 април 2012 г.
Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

Християн Немски

На 26 април (петък) от 20,00 часа в зала 3 на НДК Хилда Казасян, Орлин Павлов, Васил Петров и оркестър "Биг Бенд Брас Асоциация" с ръководител Ангел Заберски ще представят съвместен концерт по време на 18-тото издание на ежегодния фестивал за култура "Салон на изкуствата".

Лайфът носи името "Тhe Art of Big Band" и ще включва едни от най-любимите джаз мелодии на 20-ти век, сред които "Fever", "One Note Samba", "The Lady is a Tramp", "Killing me Softly", "Night and Day", "Feeling Good" и други. Билети за събитието се продават на касите на НДК и онлайн тук.

Това бе и музикалният повод да се срещнем с Орлин Павлов, който вчера (23 април) отпразнува своя 34-ти рожден ден, а иначе съвсем откровено ни сподели, че мечтае да запише дует с британската певица Джеси Джей и Стинг, иска да полети в открития Космос, хоби му е да се запознава с нови хора, хваща се, че често пилее времето си в безсмислени начинания и категорично отказва да се раздели с детското в себе си. Какво друго се случва в живота на изпълнителя напоследък – вижте в следващите редове.

* Орлин Орлинов Павлов е роден на 23 април 1979 г. в град София. Любовта му към музиката е до голяма степен и наследствена черта – неговите родители са оперни певци в Пловдивската опера от 30 години. На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на режисьора Николай Георгиев и в трупата "4хС". По-късно започва да следва в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Сценични синтетични изкуства". През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб "Опера" в София, където работи заедно с Галя и Миро от "Каризма", певицата Тони и пианиста Живко Петров. През 2002 г. Орлин става вокал на група "Каффе". Пикът на популярността на бандата идва с победата й на първия конкурс за българска песен на "Евровизия" през 2005 г. През 2007 г. Орлин участва в танцовия спектакъл "36" на Театрална работилница "Сфумато". След четири години с група "Каффе" през 2006 г. започва самостоятелна кариера. През декември 2008 г. Орлин Павлов и танцьорката Яна Акимова стават победители в първото българско издание на световното телевизионно състезание "Dancing Stars". Няколко месеца по-късно Яна и Орлин вече са и двойка в живота. В края на 2012 г. изпълнителят e избран за победител в четвъртия сезон на българския вариант на риалити формата "VIP Brother".

- На 26 април в рамките на фестивала "Салон на изкуствата" ще направите съвместен концерт с Хилда Казасян, Васил Петров и Ангел Заберски. Чия беше идеята за него и какво могат да очакват зрителите от общия ви лайф?
- Всъщност Ангел Заберски ни събра за този концерт. И преди съм работил с музикантите от "Биг Бенд Брас Асоциация" и ми доставя страхотно удоволствие и сила, когато сме на една сцена. На лайфа ще изпълня няколко песни на Франк Синатра, които много добре импонират на моя глас, а също и вечната класика "Feeling Good".

- Какви нови професионални проекти ти предстоят през пролетта и лятото?
- Лятото ще имам турне из страната, а освен това ме очакват снимки на нов български филм, но не мога да разкажа повече, защото продукцията е в съвсем начално развитие.

- С какво друго би се занимавал извън обсега на изкуството?
- Не съм се замислял, но съм доста сръчен и най-вероятно щях да се захвана с някакъв занаят.

- Кои три желания ще сбъднеш, ако хванеш златната рибка?
- Най-напред ще попътешествам из Космоса, после ще изградя успешна кариера на певец в САЩ и накрая ще поискам да придобия суперсила, с която да местя предмети само с поглед.

- Кой е успешният човек?
- Този, който е ценен заради труда си, вършещ нещата стъпка по стъпка, а не тъпчещ на едно място.

- Кое качество смяташ за своя ахилесова пета?
- Може би ми трябва малко повече амбиция. Не харесвам мегаамбициозните личности, защото масово такива хора компенсират липсата на достатъчно талант с подобно напористо поведение.

- Кога се разплака за последно?
- Докато слушах едно мое демо, записано преди години. Песента е много тъжна балада и смятам да я пусна като сингъл след време.

- Къде ще прекараш Великденските празници?
- Най-вероятно вкъщи.

* Най-новият видеоклип на Орлин Павлов към песента "Секунда".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти