Две от най-нашумелите имена в британската музика

Фронтменът на "Jamiroquai" Джей Кей е пословичен с ексцентричното си сценично поведение
Снимка: Getty/Guliver

Вече са ясни изпълнителите, които ще участват в пилотното издание на "Symphonics’Concerts".

То ще се проведе на 28 и 29 юни в столичната зала "Арена Армеец", като в първия ден ще видим и чуем група "Jamiroquai" ("Джамирокуай"), а във втората вечер на сцената ще се качи певицата Jessie J (Джеси Джей).

"Jamiroquai" е британска джаз и фънк група, основана през 1991 година и продала над 40 милиона копия от албумите си. Фронтменът, вокалист и текстописец на бандата Джейсън, известен повече като Джей Кей, е роден в Манчестър на 30 декември 1969 година. Той и неговите музиканти налагат на пазара т.нар. ейсид джаз звучене заедно с групи като "Incognito", "James Taylor Quartet", и "Вrand New Heavies".

Досега "Jamiroquai" са издали седем албума, като последният от тях "Rock Dust Light Star" бе пуснат в продажба през 2010 година.

Със сигурност интерес ще предизвика и изявата у нас на една от най-популярните в момента британски певици Jessie J. 25-годишната изпълнителка издаде своя дебютен албум "Who you are" в началото на 2011 г. и оттогава почти всяка нейна песен оглавява музикалните класации на Острова и САЩ.

Jessie J е известна със своята еклектичност от соул вокали, R&B препратки, примесени с поп, електропоп и хип-хоп ритъм. На този етап тя е продала 11 милиона сингъла и над 2,5 милиона албума в световен мащаб.

* Билетите за двата концерта с начален час 19,30 часа се продават онлайн тук, тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти