"Ще съм готова до минута"

"Ще съм готова до минута"
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Нанасям последните щрихи по визията си. Червилото е изкусително и ароматно, гримът – провокативен, а миглите пърхат по-бързо и от стрелките на часовника. Парфюмът ухае на жасмин и възбужда цялата стая.

Няма смисъл да бързам за срещата с него... Та нали той вече е в коридора и ме чака там!

“Ще съм готова до Edna минута” – успокоявам го провиквайки се.

Ала май това вече е третият път, в който му го казвам за последния половин час.

Ако в някой следващ живот се преродя в тялото на мъж, ще бъда много предпазлива към фразата “Ще съм готова до минута!”.

Защото, убедена съм – няма по-голямо наказание, което Edna жена може да приложи върху мъж, от това да го накара... да я чака!

Всъщност... Има ли въобще дами, които да са напълно точни и винаги да успяват да се справят с всички приготовления навреме?

Щом Edna кокетка ти заяви, че ще е готова в близките пет минути – не й вярвай! Лъже те! Това би могло да е истина само в случай, че ти звъни от микровълновата.

Къде обаче е скрит коренът на проблема с жените и точността? Може би именно фактът, че сме категоризирани като “слабия пол” ни кара да си позволяваме малко по-несериозно поведение на моменти, което очакваме на секундата да ни бъде простено от господата, умилявайки ги с чара и сексапила ни.

Навярно по един или друг начин искаме да докажем сами на себе си, че съответният Ромео, който ни чака там, някъде на нашето място за среща, наистина държи на нас и ще ни бъде верен, колкото и да се забавим. Да уверим собственото си его, че сме толкова неповторими, че наистина си заслужаваме безкрайното очакване.

На пръв поглед това може и да изглежда “сладко”, но замислете се по-добре... Тук няма никаква съблазън. Всичко е въпрос на време и точност.

Нека само се поставим на негово място. Не ни ли се случвало и на нас да чакаме някоя подобна “точна” приятелка?

Липсата на представа и усет към изминаващото време е крайно дразнещ навик. И ако се постараем да го потискаме и дори да го изкореним, ще бъдем много по-успешни не само във връзките, а и във всички други житейски сфери и начинания.

Така ще имаме и много повече приятни мигове, в които няма да бързаме, изоставайки с графика.

Всъщност може би има още Edna мъничка причина, поради която дамите все закъсняват - старанието да постигнат най-доброто от себе си за мъжа, с когото имат среща, амбицията да са красиви и привлекателни за обекта на своя флирт.

И ако все пак този “обект” ги почака съвсем малко, те наистина ще бъдат такива – прекрасни, усмихнати и щастливи.

Ще ги изчакате ли? Готови са точно след минута!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти