Британците изразходват 3 млрд. паунда за ходене по срещи

Кой харчи 3 млрд. паунда годишно
Снимка: netinfo

Според британско изследване жителите на Острова си уреждат около 37 млн. любовни срещи в рамките на 12 месеца, а всяка една от тях им струва средно 47 лири. Оказва се, че годишно близо 1.3 млрд. паунда отиват за пиене и храна, които са съставна част от почти всяко излизане, свързано с ухажване на даден човек.

Дрехите и външният вид несъмнено влизат като задължителен компонент, за да бъде един флирт успешен, затова британците отделят 1 млрд. паунда годишно в пазаруване на нови тоалети и козметични продукти, помагащи им да впечатлят своя обект на желание.

"Ходенето по срещи е сред основните двигатели за развитието на икономиката във Великобритания, а виртуалното пространство е едно от най-важните средства, чрез които хората се запознават и уреждат своите срещи", допълва Карл Грегъри, управляващ директор на сайта за запознанства Match.com.

В проучването са участвали 2000 души, като се оказва, че всеки ден във Великобритания се провеждат над 10 хил. срещи в търсене на подходящата половинка. Също така повече от 420 млн. паунда отиват в транспортни разходи за 12-месечен период, а за същото време други 324 млн. лири се отделят за фризьорски услуги, които са необходими за подобряване на визията преди новото запознанство от любовен характер.

Да не забравяме и "скромните" 200 млн. паунда, изхарчвани за подаръци, чиято роля не рядко е ключова за успеха на една свалка. Теглейки чертата на всички гореспоменати цифри излиза, че британците се разделят с над 3 млрд. паунда от бюджета си годишно в приготовления и ходене по срещи.

Анкетата разкрива още, че интернет запознанствата са трети по популярност на Острова, изпреварвани от тези, случващи се в клубове и барове (1-во място) и такива, създадени чрез общи познати (2-ра позиция).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти