Сюрпризиада!

Сюрпризиада!
Снимка: Thinkstock

Късният следобед на неделята. Навън времето предполага плаж или мързелуване под дълбока сянка.

Но хората, които са се събрали в залата на бул. "Александър Стамболийски" 51, ет. 3 очакват друго преживяване – репетиция за танц, с който да кажат "ДА! на вълнуващите предложения за брак" на един грандиозен булчински флашмоб и да чупят рекорда на Гинес в тази категория.

Залата е пълна. Всички са застанали пред огледалата и следват движенията на инструкторите. "Нощта е красива…", зазвучава песента и ръцете се вдигат на вълна нагоре и всички в такт започват да танцуват. Репетират стъпка по стъпка. "Искаш ли да се омъжиш за мен…" и всички посочват с ръка напред, подканвайки въображаемия избраник.

Песента е на Бруно Марс. Тя ще е тайният сигнал за флашмоба, който Годежна агенция "ДА!" организира на 29 юни от 17:00 ч. пред паметника "1300 години България" пред НДК, и на който се очакват над 100 жени и мъже. Жените ще са облечени в бели рокли и воали, а мъжете с бомбета.

"Чух за флашмоба и много ми се прииска да участвам в нещо забавно и масово", споделя 30-годишна участничка в репетициите и намига: "Освен това правя директен намек на моя приятел".

"Страхотно е с купища непознати да се постигне такава хармония чрез танц" – допълва друга. Всички присъстващи са обикновени мъже и жени, които нямат професионален опит в танците.

Ентусиазирани са да направят нещо по-различно от обичайните забавления и да подкрепят апела за повече хубави изненади във връзката с любим човек.

Организаторката на флашмоба Петя Дочева е в центъра на танца, с воал на главата. "За настроение" - обяснява тя. Питам я, защо е решила да организира този флашмоб.

"Събрахме се веднъж приятелки на кафе и от дума на дума им разказах в какви романтични предложения за брак съм била помощник. Всички се размечтахме и решихме, че трябва да дадем някакъв сигнал на мъжете, че искаме вълнуващи изненади.

Така се роди идеята за Сюрпризиадата и впоследствие беше припозната от много хора - на ден ми пишат по 10 нови желаещи да се включат. Ще стане масов танц, в който каня всеки да се включи. Записването за участие става на имейл – info@surpriziada.com."

В петък - 28 юни от 20:00 ч. ще се проведе Генералната репетиция

Освен това желаещите могат да репетират танца от видео, което е качено на сайта на събитието – surpriziada.com. Там има още информация за това как едно очаквано събитие ще се случи неочаквано за минувачите.

Ние от екипът на Edna.bg също ще се включим в Сюрпризиадата, така че ви очакваме там - 29 юни от 17:00 ч. пред паметника "1300 години България" пред НДК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти