Новата аеробика - танци на пилон

Новата аеробика - танци на пилон
Снимка: Getty/Images

Танците на пилон неминуемо се свързват със стриптийз клубовете. Няма как да е иначе, след като именно там се заражда този вид еротичен танц, изпълняван от жени.

С годините обаче изпълненията на пилона са ставали все по-сложни и сложни, като целта е била ясна – да създадат колкото се може повече впечатление, което води да изпразването на портфейлите на щастливите зрители от мъжки пол.

Колкото по-интересни и трудни са изпълненията на пилона обаче, толкова повече мускулатура и практика са изисквали за перфектното им изпълнение.

В наши дни танците на пилон отдавна са излезли от стриптийз баровете и са навлезли в спорта и аеробиката.

Дори се оказва, че те са много добър и забавен начин за сваляне на килограми, стягане на мускулите и тонизиране на тялото.

И тук вече не говорим за стриптизьорки и хвърляне на банкноти в краката им, а за сериозно трениращи момичета, които могат да смаят с физиката си много от трениращите във фитнеса мъже. Дамите изпълняват сложни упражнения на пилона, за които се изискват не само мускули, но и чувство за финес, баланс и ритъм.

Dailymail.co.uk на няколко пъти публикува историите на различни млади жени, които са отслабнали доста с помощта именно на тренировките с пилон.

Джен Брейди например е била на 22 години, когато лекарите ѝ казват, че е с наднормено тегло и това е от заплаха за здравето ѝ. Година по-късно тя вече е в нормата, чувства се щастлива и красива и без капка притеснение споделя, че това се дължи на редовните упражнения с танци на пилон. (Снимки на Джен преди и сега можете да видите тук и тук.)

Брейди е решила да започне да посещава часовете по професионални танци на пилон в университета си. 12 месеца по-късно вече била свалила всички излишни килограми и дори започнала сама да преподава аеробика около пилона.

Интересното е, че в редица университети има спортна дисциплина, която включва именно танци на пилон. И противно на това, което пуританите си мислят, това са просто упражнения на принципа на зумбата – аеробика под звуците на подходяща музика, а не курсове за стриптизьорки.

Има редица момичета, които не са влизали в стриптийз бар през живота си, но се занимават активно с танци на пилон. През май тази година в Чикаго, САЩ се е проведе ежегодното състезание за най-добре справящите се дами. Ще се учудите колко трудни за изпълнение изглеждат повечето танци и колко мускули трябва да има напрегнати, за да се изпълнят прецизно.

Галерия със снимки от въпросното състезание можете да видите тук, а по-долу ви предлагаме и няколко клипчета от официалните състезания по танци на пилон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти