Кои са новите тенденции при прическите и продуктите за коса

Платена публикация

Кадри от 18-тото издание на фестивала
Снимка: Christian of Roma

С холивудски блясък, авангардни стилисти от световна величина и представяне на непоказвани у нас иновативни методи ще отпразнува 20-ти юбилей Италианският фестивал на красотата и прическата.

Престижният международен форум за фризьорство, козметика и грим стартира на 26 октомври и ще продължи до 28 октомври включително в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите от италианската компания "Christian Of Roma Group".

За първи път в историята на форума се събират едни от грандовете в изкуството на прическата – маестро Ричард Томпсън от Великобритания, сънародничката му Вивика Дейвис, Марта Ванучини от Италия и любимецът на родната публика Саверио Палма.

Ричард Томпсън е креативен директор на специализираната Оксфордска академия "Mahogany". Кредото му е всеки фризьор да слуша и да разбира клиента си. "Само така се намират най-добрите решения", уверява той.

Утвърденият стилист е известен с маниера си да разработва техники на подстригване и боядисване, отдавайки приоритет на индивидуалността и личния стил на всеки човек. Неговото шоу с най-новите продукти за оцветяване и стайлинг на "Alfaparf" е в събота, 27 октомври, както и в заключителния ден на Италианския фестивал - 28 октомври.

Заедно с Томпсън изява на сцената ще има и топколористката Вивика Дейвис. За 16-годишния си опит в областта на фризьорството, салонния мениджмънт и провеждането на семинари тя е създала международна система за обучение.

Тенденциите за 2013 година в подстригването, боядисването и оформянето на прическите ще бъдат разкрити в неделя, 28 октомври от артистичната Марта Ванучини и екипа на козметичния концерн "Rolland".

Звездното участие на подиума в петък и събота (26 и 27 октомври) е на Саверио Палма от модна група "BES" - Милано.

Юбилейното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата ще протече в трипластен формат. Освен на сцената, ще има демонстрации и на щандовете. А в Конгресния център на панаира в зала "България" ще може да чуем актуални технически семинари.

Събитията обаче няма да се застъпват, така че всеки желаещ ще има реалната възможност да ги посети, без да пропусне онова, което го интересува от програмата.

Без аналог у нас са и техническите семинари, които ще се проведат в зала "България" на Конгресния център в Пловдив. Специализираното обучение за професионалисти от брандираните салони на "Christian Of Roma Group", които са над 440 в страната, ще запознае участниците не само с новостите в технологията на ползване на продуктите, но най-вече и с водещите тенденции и актуалната линия на стайлинг и подстригване.

На 4-часовите семинари ще бъдат показани последните колекции от продукти на доказаните международни марки "BES", "Alfaparf" и "Rolland".

Медно-оранжевият цвят на косите доминира в момента из Холивуд и световните модни подиуми. Начините как най-достъпно да се постигнат тези ефектни оттенъци и какви са тайните за трайното им поддържане, ще бъдат представени като един от най-важните акценти в демонстрациите.

Т. нар. "зелена идея" при екотерапиите е сред иновациите на форума. Хит в момента са продуктите на "Rolland" с българска роза, която е един от основните им компоненти. На щанда ще има изобилие от този флорален символ на красотата, както и мащабен фотос на собствените розови плантации на марката от Болоня в Стрелча.

Компанията "Rolland" има огромни масиви с етерично-маслени билки в цял свят, а огромните им насаждения с роза са единствено в България. През пролетта лично президентът на фирмата Лука Лагана даде старт на розобера в Стрелча.

Сред новостите, които ще привлекат вниманието на професионалисти и публика на юбилейното изложение, е и кератиновата терапия за изправяне със заглаждащ ефект. Действа без химическа агресия и затова е подходяща за силно увредени коси, обясняват експерти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти