Съвети за красота от личния гримьор на Бионсе

Съвети за красота от личния гримьор на Бионсе
Снимка: Getty/Images

В началото на седмицата решихме да споделим няколко съвета за по-добра визия, които самата Бионсе ползва.

Ако трябва да сме точни, по-скоро личният ѝ гримьор – Сър Джон, ги прилагата върху лицето на певицата. Ето и какво препоръчва той.

Първа стъпка – грижа за кожата и подготовка за грим
За да подготвите кожата си за грим и за да бъде тя свежа и гладка, Сър Джон препоръчва да използвате ексфолиант два пъти седмично

"Целта на честото използване на ексфолиант е премахването на мъртвите клетки от лицето. След това нанесете основа за грим или коректор", казва той. Трик, който той използва при певицата, е поставяне на обилно количество крем за лице, а след това нанасяне на фон дьо тен, докато кожата е още влажна.

Втора стъпка – за перфектен бронзов тен
Според Сър Джон, бронзовият тен създава усещане за топлина. Той е перфектен за лятото. Бронзантите са подходящи за всеки вид кожа. В зависимост от основният ни тен, е добре да преценим какъв оттенък ще ни седи по-добре – какаов, по-сивкав или свежо оранжево. Нанасяйте бронзанта по Т-зоната на лицето си, по скулите и брадичката.

Трета стъпка – блестящи акценти
Ако се нуждаете от допълнителен блясък, то може да нанесете прахообразен такъв, като за поставянето му използвате безимения си пръст или специална гъбичка.

Поставете акценти над веждите си, над скулите, по продължение на носа, и в центъра на брадичката си. "Изберете продукт, който е с перлен завършек, а не типичен блясък. Това ще ви направи по-елегантни", подсказва гримьорът.

Четвърта стъпка – добавете цвят

"Обичам кремообразен ружЗачервените бузи правят жените по-секси. Вдъхновявам се от визията на дамите след тренировка във фитнеса или когато са обхванати от лека възбуда. Ето така трябва да изглеждате!", казва сър Джон. Що се отнася до цвета – ако кожата ви е светла, изберете цвят праскова, ако е по-тъмна и мургава – ще ви подхождат розови нюанси.

Пета стъпка – матирайте
За да се предотврати нежеланото омазняване по носа и челото, вземете пухкава четка и нанесете на проблемните места полупрозрачна пудра. Може още в стъпка 1 да използвате матираща основа за грим, тогава пудра няма да ви е необходима.

Шеста стъпка – завършете грима със спирала
Дори да не използвате друг грим, то поне сложете спирала. "Понякога очите могат да изглеждат голи, ако няма нищо там", казва Сър Джон.

Ако не ползвате изкуствени мигли, то единственият ви вариант да постигнете неотразим поглед е спиралата. Тя отваря погледа и прави грима завършен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти