Плодове и зеленчуци за здрава кожа

Плодове и зеленчуци за здрава кожа
Снимка: Thinkstock

Колкото фон дьо тен и пудра да слагате върху лицето си, ако кожата не е здрава, няма как да изглежда красива.

Затова от огромно значение има какво ядете.

Сега след края на зимата е нормално организмът да бъде изтощен и лишен от витамини. Може да поправите това като наблегнете в менюто си повече на свежите плодове и зеленчуци, които сега се предлагат на пазарите все по-активно.

От Prevention.com предлагат и няколко храни, които конкретно биха оказали благотворно влияние върху кожата ви, ако ги консумирате редовно.

Авокадо
То се предлага целогодишно по пазарите у нас и е много, много полезно. Съдържа високи нива на витамин Е, освен това е чудесен антиоксидант. Не трябва да консумирате повече от едно на ден, обаче. Може да го прилагате и в домашните рецепти за красота.

Лук
Точно така, правилно сте прочели. Лукът е богат източник на кверцетин, който е много важен антиоксидант за предпазването от бръчки, освен това предпазва и кожата от вредните УВ лъчи. Сега пресният лук се намира навсякъде, така че спокойно може да си го набавяте и включвате в салати.

Чушки
Те са пълни с витамини и полезни вещества. Червените са вкусни, сочни и много здравословни. За предпочитане е да ги хапвате сурови, тъй като тогава съдържанието на витамин С в тях е най-високо. Именно този витамин помага на кожата да се предпази от бръчки.

Нар
Той сякаш е леко пренебрегван плод по нашите географски ширини, но е много полезен, пък и вкусен. Съдържанието на антиоксиданти в него е по-високо от това в червеното вино или зеления чай, а е и нискокалоричен. Изследвания доказват, че нарът може да предпази от развитието на рак на епидермиса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти