Как да приемаме комплименти

Как да приемаме комплименти
Снимка: Dove

Лилия Огнянова

Няма нищо по-лошо за една жена от това, когато ѝ направят комплимент да започне да се оправдава.

– Много си красива днес с тази рокля!
– О, тя е много стара, даже всъщност съм си я купувала от магазин втора употреба...

Не, дами, не се прави така.

Една жена трябва да знае как да приеме комплимент и да не се чувства едва ли не виновна, че ѝ правят такъв.

Да разгледаме обаче проблема в неговата основа – защо ни кара да се притесняваме, като чуем някое ласкателство за себе си?

Защото веднага в нас заговаря неуверения ни глас и в ума ни светкавично излизат всичките ни притеснения.

Опасяваме се, че роклята очертава коремчето ни, което „щръква“ веднага щом хапнем нещо, знаем, че годините вече си казват думата и имаме няколко килограма в комплект с мрежа от бръчки около очите и на челото. Също така винаги сме се притеснявали, че гърдите ни не са толкова големи, колкото ни се иска или пък, че всички виждат ужасната нова пъпка, която ни се е появила напук на това, че отдавна не сме в пубертета.

Или поне такива неща са ни в главите, докато реалността е доста по-различна.

Хората не ни виждат така, както ние виждаме себе си, взирайки се внимателно и дълго в огледалото у дома.

Има и друго нещо, което трябва да помним винаги и то е, че не трябва сами да издаваме проблемите си!

Пример: да казваме на партньора си колко много стрии и целулит имаме, за да очакваме той да ни успокои и да ни каже колко сме секси. Истината е, че той може и да не е забелязал или обърнал внимание на тези проблеми, но ние умишлено му „отваряме“ очите за тях!

Другото е когато се сравняваме с останалите жени.

– О, тя има толкова стегнати бедра и може да си позволи да носи къси панталонки, въпреки че е с пет години по-голяма от мен! А аз имам толкова целулит и стрии и съм обречена да нося дълги панталони и поли.

Няма никаква нужда да споделяте това с близки и познати, да се самосъжалявате и да очаквате от тях да ви убедят в обратното, а когато ви направят комплимент, да започнете да го отричате и да обяснявате колко всъщност не са прави.

Когато ви кажат колко свежа изглеждате днес, колко ви е хубава косата или обувките, с които сте, усмихнете се и кажете „Благодаря!“

И за да не се чувствате неудобно, тъй като жените имаме това свойство, върнете комплимент на отсрещния човек.

Ако пък става дума за партньора ви, то благодарете и го целунете, без значение дали сте на 20 или 50 години. Целувките са най-сигурният и искрен начин да покажете колко много обичате няколко, по-силни са от всякакви думи и обяснения, а и нямат възраст. В човешката ни природа е заложено да искаме да получаваме и даваме целувки.

И още нещо важно – вие също правете комплименти. Жените имаме нужда сами да се подкрепяме и уважаваме, затова нека започнем да си казваме хубавите неща smiley

Така ще сложим край на упорития и грозен мит, че сме завистливи една към друга.

Повече комплименти, повече думи като „благодаря“ и повече усмивки, за да се радваме на по-красив и добронамерен свят, в който да живеем.

Вместо послепис: Всяка една от нас е прекрасна, не забравяйте това, а го казвайте по-често както на отражението в огледалото, така и на останалите дами около вас!

Прочетете още:

Господи, колко съм хубава!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти