Четките за грим и тяхното почистване

Четките за грим и тяхното почистване
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Нека бъдем честни – в гримирането положението е като на война – всичко е позволено, стига да помогне за постигане на целите.

Затова не трябва да се чувствате ограничени да експериментирате или пък да действате така, както сте свикнали и ви е удобно.

Ако ви е по-лесно да нанасяте фон дьо тена с пръсти или сенките, така да бъде, важното е само, когато приключите, да изглеждате колкото се може по-добре.

Аз съм точно от този тип – без значение дали ще е ББ крем или фон дьо тен, предпочитам да нанасям с леки масажни движения върху лицето или чрез потупване с пръсти. Когато ползвам гъбичка или четка, имам усещането, че съм сложила прекалено голямо количество и ми стои като маска.

Със сенките положението е същото – базисните, които се слагат по целия клепач като основа, нанасям с пръсти. Правя го от достатъчно дълго време, че да се получава без проблеми.

Наскоро обаче реших да пробвам нещо ново и си взех комплект с четки за грим. Не че не съм ползвала до момента четки – за нанасяне на червило в ярък или тъмен цвят, за руж и т.н., но се оказва, че определено е доста удобно да нанасяш сенки с четка. Ако не сте, пробвайте, за да се убедите сами :)

Активното ползване на четки и апликатори логично води до нуждата от тяхното почистване. А то трябва да се случва всяка седмица задължително. Не оставяйте гъбичките за фон дьо тен и другите си полезни гримьорски инструменти непочистени, тъй като рискувате сами да си докарате някой обрив по лицето.

Има специални лосиони, които се продават и които са успешен помощник в това занимание.

Ако не искате да давате излишни пари, можете да ги миете с антибактериален сапун и топла вода, като след това внимателно ги попивате с кухненска хартия или памучна кърпа.

От друга страна веднъж на един-два месеца можете да правите по-сериозни почистване, като забъркате лесен и ефикасен домашен лосион за почистване с топла вода, зехтин и сапун. Рецепта можете да намерите ТУК.

Чистите пособия за гримиране ще ви гарантират и чистота на цвета, който нанасяте върху лицето и ще намалят вероятността за грешки (да искате да нанесете телесни сенки върху клепача, а по четката да е останало сиво от опушения грим снощи).

Хигиената трябва да е на ниво във всеки аспект от живота, включително и в гримовете и гримирането smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти