Раф Симънс напусна Jil Sander

Когато затвориш една врата,много други се отварят
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

От днес (27 февруари) белгиецът Раф Симънс официално се разделя с позицията креативен директор на модна къща  Jil Sander. Раф променя посоката на кариерата си след поредната блестяща колекция за сезон есен-зима 2012-2013, която представи в събота (25 февруари) пред любителите на модата в Милано.

Липсата на официална информация към момента, подхрани слуховете, че Раф Симънс ще заеме все още вакантното място на Галиано в "Диор", други побързаха да върнат самата Жил Сандер, която работи за японския концерн "Uniqlo" отново в модната къща, носеща нейното име.

Със сигурност модните експерти очакват с нетърпение крайните резултати от тези дизайнерски рокади. Но на всички, които познават отблизо творчеството на талантливия белгиец - чиста кройка, математически пропорции и дзен силует, им е трудно да си представят моделите извън марката, чиято концепция се припокриваше напълно с вижданията му.

Раф Симънс облече есента и зимата на 2012-2013 с нежна женственост в пудрени нюанси, ярки топли акценти и изчистен силует. Палтата са богати, с две лица, покриват глезените или коляното, панталоните с висока талия се разширяват свободно и разточително по дължината си, полите и роклите се разкроени и концентрират вниманието в талията или носят артистична асиметричност.

Меката пастелна палитра преминава в сюжетна линия и при аксесоарите, решени в багри концептуално откраднати от цветния декор на ревюто. Като повратна точка, дизайнерът показа модели в сребърно и драматично черно.

С тази истински фокусирана колекция Симънс затваря цяла глава от кариерата си. И интелектуалното предизвикателство да смесиш необичайни платове, различни текстури и строги пропорции с емоционалност, предизвикана от силата на цветовете.

Раф не обича да говори за бъдещето, защото то носи твърде много очаквания, които може да не се оправдаят.

Едно обаче е сигурно, той оставя след себе изключително влиятелна компания, превърнала се в значим фактор за модата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти