Направи си сама: околоочен крем против бръчки

Направи си сама: околоочен крем против бръчки
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Зоната около очите е най-нежната и изискваща внимание и правилна грижа от цялото лице. Там мимическите бръчици много бързо могат да се превърнат в сериозни бръчки, още в края на 20-те и началото на 3-те ни години.

Затова от огромно значени е да използвате редовно околоочен крем. На пазара се предлага какво ли не като продукти, но ние ще ви дадем една безкрайно лесна за изпълнение рецепта за натурален домашен крем.

Всичко от което се нуждаете, е:

*кокосово масло
*капсули витамин E

*розово масло/вода

Количеството е относително и зависи най-вече от това къде ще съхранявате крема. Най-лесно ще е в добре почистен контейнер за контактни лещи или пък в бурканче от крем за лице.

Кокосовото масло трябва да преобладава в сместа.

Една супена лъжица трябва се разбиe добре със съдържанието на двете капсули витамин Е. И двете съставки са изключително полезни за кожата, като освен че я хидратират, я подхранват, лекуват, насърчават производството на колаген, хипоалергенни и добре попиващи в кожата.

От розовото масло или вода се добавя съвсем малко – една-две капки. Целта му е не само да ароматизира допълнително, но и да допринесе с всичките си полезни свойства (които можете да научите ТУК) за грижата за кожата.

Разбъркайте добре всички съставки, до получаване на хомогенна смес, изсипете в контейнерчето, което сте си приготвили и оставете в хладилник да стегне. Нанасяте сутрин, вечер или когато прецените, че имате нужда от освежаване и подхранване на нежната зона около очите.

Още по темата:

Как да си направим натурални кремове за лице
Как да запазим кожата на ръцете нежна
Грешни тактики в грижата за кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти