Естествени ексфолианти за лице

Естествени ексфолианти за лице
Снимка: Thinkstock

Ексфолирането на кожата е изключително важно, за да се поддържа тя чиста и здрава. Един или два пъти в седмицата е нужно да отстранявате мъртвите клетки и замърсявания от порите на лицето.

На пазара за козметика има голямо разнообразие на ексфолиращи продукти за всякакъв тип кожа, но освен тях можете да се доверите и на изпитаните домашни рецепти, които включват кафява захар, кафе, ягоди и т.н.

Ние и Kozmetikata.com ще ви дадем няколко предложения за ексфолиране на кожата с естествени продукти в домашни условия

Разрежете една ягода на две и масажирайте лицето с кръгообразни движения. Алфа-хидрокси киселината в ягодите помага за по-добрата ексфолиация.

Ягодите имат и още едно предимство през този сезон - витамин C, който съдържат, нанесен върху лицето, осигурява допълнителна защита срещу слънцето.

Смачкайте киви, пъпеш, добавете 1 с.л. овесени ядки и 1 с.л. масло от авокадо. Смесете продуктите, разбъркайте добре и използвайте получената каша за почистване на лицето.

Кивито има естествен абразив – неговите малки черни семенца, останалите продукти ще заредят кожата с антиоксиданти и ще я подхранят.

Като ексфолиант можете да използвате различни плодове и зеленчуци с абразивна текстура.

Имайте в предвид, че повечето от плодовите киселини могат да причинят раздразнение, за това за чувствителна кожа е по-добре да използвате козметичен продукт, който е клинично тестван и е подходящ точно за вашия тип кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти