Да скрием умората

Да скрием умората
Снимка: Thinkstock

"Изглеждаш уморена", са думите, които никоя жена не иска да чува, независимо, че сама знае, че е недоспала и не изглежда в най-добрата си форма.

Добрата почивка и здравият сън са крепители на красотата и младостта, но когато поради една или друга причина не сме успели да си ги набавим, на помощ идва козметиката.

В никакъв случай не излизайте навън без да сте си сложили някакъв грим, когато сте недоспали. Колкото и да закъснявате за работа, не можете да си позволите да се явите пред всички подпухнали, с изморена и загубила блясъка си кожа.

От Dailymakeover.com дават няколко съвета как да спасите положението и да изглеждате колкото се може по-добре.

За начало наплискайте лицето си със студена вода. Това освен че ще ви разбуди, ще освежи кожата и подобри кръвообращението.

След това нанесете подходящ овлажняващ и подхранващ крем, особено в зоната около очите. Именно там личат най-силно следите от безсъние и преумора.

След това нанесете грим. Нужна ви е основа на лицето пудра, фон дьо тен или крем с матов ефект. Не трябва да прекалявате обаче с количеството.

Двата пръста фон дьо тен под очите няма с магическа пръчка да заличи торбичките, а напротив – може да ги направи още по-видими. Нанесете с леко потупващи движения крем или пудра, но не приключвайте до тук с грима.

Сложете сенки и спирала.

Избягвайте тежките тъмни тонове, както и червените или розови нюанси. Те само ще подчертаят умората и зачервяването на очите.

Сложете пудра или фон дьо тен и на клепачите, върху тях може да сложите сенки в съвсем лек перлен, кафяв или в близък до тялото цвят.

Нужно е да не се прекалява с количеството. Спиралата за мигли е задължителна, за да изглежда погедът ви изразителен.

Завършете визията с малко руж на скулите и гланц за устни. 

Така ще изглеждате по-свежи, отпочинали и красиви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти