Правилно приложение на антицелулитните кремове

Правилно приложение на антицелулитните кремове
Снимка: Thinkstock

Целулитът е кошмар за милиони жени по целия свят.

Борбата с него е безмилостно жестока, а ние не веднъж сме ви представяли експертни мнение за това какво точно е целулит и как можем да го преборим.

Проблемът е, че са нужни много усилия и само с кремове или масажи чудото няма да се случи.

Важно е да се комбинира правилно хранене със спорт, терапии и антицелулитни кремове.

Именно за тях и техния начин на правилно приложение споделят от Kozmetikata.com.

При прилагането на подобни средства върху кожата, като антицелулитни кремове и гелове, тя възвръща обичайния си тонус, ускорява обмяната на веществата, което позволява на клетките да изпълняват своите функции по най-добрия възможен начин.

Кремовете за вталяване съдържат специално подбрани активни вещества. Но не е достатъчно, за да ги нанесете просто да върху епидермиса и да очаквате незабавен и видим ефект.

Специалистите съветват да съчетавате използването на крема с масаж на проблемните области – корем, бедра и хълбоци. Масажът може да се прави със стандартните масажни движения, като това подпомага активното втриване на крема.

Антицелулитен масаж на бедрата
Обхващате бедрото с длани и започвате да ги движим в посока от коляното нагоре по бедрдото.
Първите движения трябва да са галещи, а след това е нужно да се усили натиска.
След това се насочвате към предната повърхност на бедрата, като правите силни спираловидни движения с ръце отново в посока от коляното нагоре.

По същия начин се третира и задната повърхност на бедрата.
След това се правят потупващи движения по цялата повърхност на бедрата и още веднъж се повтаря първото упражнение.

Антицелулитен масаж на корема
Масажира се корема по цялата повърхност с длани в посока отгоре-надолу и отдолу-нагоре, а после се прилагат и кръгови движения. Важно е при тази процедура мускулите на корема да са под напрежение.

А завършващите движения трябва да са галещи - от средата на корема към неговите страни.

Антицелулитен масаж на хълбоците
По часовниковата и обратно на часовниковата стрелка се масажира с кръгови движения, след това размачкваме мускулите на хълбоците
Може също така да се използват специални приспособления за масаж, като в случая е добре първо да се нанесе крем и леко да се втрие в кожа и едва след това да се премине към масажни ролки.

Съществува и така нареченият сух масаж против целулит.
Целта на сухото разтриване е да стимулира лимфния дренаж и да подобри кръвообращението. Същността на метода се състои в мекото сухо разтриване на кожата.

Сеансът при сухото разтриване на кожата оставя приятно усещане и отнема не повече 5-10 минути.

Препоръчително е това да се прави ежедневно, най-добре след баня, когато тялото е загрято, мускулите са отпуснати и не бързате за никъде. 

Започнете антицелулитното разтриване от глезените и постепенно се придвижвайте към бедрата и хълбоците. Разтриването се прави с леки кръгообразни движения.

Това е много важно, защото може да изпитате желанието да засилите натиска върху проблемните зони, за да "направите на пух и прах" целулитните тъкани. Точно това не бива да правите, защото може да повредите лимфните или кръвоносните съдове, от което всъщност ще се възползва самия целулит.

След като свършите с масажирането, нанесете внимателно антицелулитен крем с ароматерапевтичен състав.

Сухото разтриване подобрява качеството и външния вид на кожата и за това се препоръчва при лечението на всички стадии на целулита. Но само по себе си не намалява обема на целулитната тъкан, в съчетание с антицелулитните средства е доста ефективно.

И все пак, реалистичното очакване от тази процедура е само, за да подпомогне отстраняването на целулита, но с нея няма да се стигне до пълното му премахване без професионална  медицинска намеса и комплекс от грижи.

Какви компоненти трябва да има в състава на антицелулитните кремове
Масла от шафран, мента, какао, евкалипт, масло от сладък бадем, оризови трици, жълт кантарион, жожоба;

*Екстракт от див кестен, ананас, гуарана, кафе, гликолова и салицилова киселина, камфор, метил никотинат, морска сол.

Намаленият прием на въглехидрати, увеличената физическа активност и воденето на здравословен начин на живот са ключ към прекрасен външен вид и добро самочувствие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти