Ефектът на портокаловата кожа

Бъдете последователни в стъпките си срещу целулита
Снимка: Clarins

Кристина Гочева

На всички ни е ясно, че влизането във форма далеч не се случва с бързината, с която скъсяваме дължината на дрехите, и макар темата за целулита да е особено актуална през следващите месеци, бързам да направя уговорка, че козметичните продукти, които концентрират действието си върху проблемните зони (ханш, бедра и седалище), вървят в задължителен комплект с правилен хранителен режим, подобаващо движение и масаж.

Фокусът върху портокаловата кожа винаги идва с топлите месеци и разголването на тялото, но не бива да подминаваме с лека ръка фактори като възраст, наследствена обремененост и начин на живот, както и да приемем, че антицелулитните продукти нямат силата сами да решат причината за неприятните дребни дупчици, защото те не са само козметичен дефект и проблем на дамите с по-закръглени форми.

В стратегията ви срещу целулита трябва да има логична последователност, а не oтчаяно хаотични действия в последната седмица преди плаж. Правилното решение на проблема трябва да е построено върху следните стъпки - диета, спорт, специални професионални процедури и домашна козметична грижа с подходящи продукти, за които предстои да поговорим.

Експертният опит на "Clarins" прави ново откритие за механизмите, отговорни за образуването на целулита, разрастването на мастната тъкан и разкрива ролята на клетки, на които досега е обръщано малко внимание - прогениторните клетки. "Body Lift Cellulite Control" обещава не само да заличи вече съществуващия целулит, а и да забави формирането на нов със специален метод за самомасажно нанасяне, въздействащо върху мастната тъкан, микроциркулацията и елиминирането на излишните мазнини и вода.

Биoлозите на "Biotherm" са селектирали ново поколение морска активна съставка, която заедно с екстракта от чист кофеин, се бори с целулита, като предотвратява процеса на самовъзпроизвеждане на мастните клетки. Текстурата на лекия гел "Celluli Eraser" също се нанася с нежно масажно движение, оставяйки усещане за свежест и охлаждане. Бързосъхнещата формула позволява моментално обличане след нанасяне.

Оформящото масло на "NUXE" събира безценните качества на три растителни масла (сусамово, лешниково, макадамия), комбинирани с екстракт от какао, за да стимулират разбиването на натрупаните мазнини. Използваните десет етерични масла ускоряват дренажа на течности и токсини, като подпомагат освобождаването на подпухналите тъкани.

Докато вие спите, интензивният нощен концентрат на "Lierac" с високо съдържание на активен кофеин във формулата работи върху дълбокия целулит, разгражда вече натрупани мазнини и служи като превенция на образуването на мастни клетки.

Концентратът "RoC Anti-Cellulite Micro-Actif" събира активни съставки със силно разграждащо мазнините действие, фокусирано в намаляването на портокаловата кожа и обемите в проблемните области на женското тяло.

Маслото против целулит на "Weleda" e изцяло натурално, оформя силуета и намалява целулитните натрупвания. В състава си включва органична сребърна бреза, елиминираща излишната течност и натрупаните токсини, екстракт от органичен розмарин, стимулиращ кръвообръщението, а омекотяващи олиа от кайсия, пшеничен зародиш и жожоба се грижат за добрия тургор на кожата.

Антицелулитният масажен крем на "Bioten" изгаря мазнините с помощта на гуарана (растителна съставка, която активизира метаболизма и извежда токсините от тъканите), морски водорасли (действат върху мастните депа, като редуцират портокаловата кожа) и черен пипер със загряващо действие, стимулиращо микроциркулацията.

"AVON" залагат на антицелулитен лосион с двойно действие "Solutions Cellu-Break", улавящ отслабващата сила чрез зърна кафе и антиоксидантните свойства на глог във формула, която многократно увеличава изгарянето на мазнини. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти