Подгответе косата си за зимни условия

Зимата не прощава
Снимка: netinfo

Християн Немски

Както виждате и усещате времето все повече ни напомня, че зимата е по петите ни, така че бъдете нащрек относно външния си вид, а днес ще се постараем да не изоставате с грижите за косата, която изисква малко повече усилия, за да устои на студа и да радва вас и околните със своя блясък и чистота.

Къде ми е шампоанът?
Прекаленото миене с шампоан ще изсуши скалпа и косата много по-бързо, затова се придържайте към нейното къпане през ден, а ако положението е критично използвайте  шампоан за суха коса, който се продава под формата на спрей и придава моментален и чист оттенък на замърсените краища и корени без участието на вода в схемата.

Продукти по мярка
Избирайте подходяща козметика за коса според вашите нужди. Спирайте се само на шампоан и балсам, притежаващи овлажняващо действие. Използвайте и различни хидратиращи маски, които допълнително ще заздравят вашата коса.

100 процентова защита
Пазете своята любима грива от виелици и мраз с помощта на шапка и шал, които ще допълнят вашия моден зимен силует.

Студен душ
Намокрете със студена вода косата си. Не се плашете, направете процедурата много бързо под мивката или с подвижен душ, тъй като студената животворна течност ще накара косата ви да засияе още-по силно. Но не забравяйте да я подсушите добре след това, за да не ви повали настинка.

Предварителна подготовка
Никога не излизайте дори и с влажна коса, щом температурите навън са в ниския регистър, защото това ще се окаже пагубно за здравината на косъма. Внимавайте и с прекалено пристягащите ластици и ги избягвайте винаги, когато искате да укротите косата си в опашка.

Закони на привличането
Ако косата ви страда от прекомерно наелектризиране може да намалите ''волтовете'' с помощта на антистатичен спрей за коса или антистатичен гребен.

Топло ми е
Редуцирайте употребата на сешоари и маши, защото техният ефект ще изсуши косата ви, което никак не е за препоръчване особено през най-студения сезон в годината.

Изглеждаш страхотно
Не забравяйте да посещавате фризьорския салон за освежаване на косата ви с нова прическа (дори и да е само леко подравняване) или боядисване, което ще стане както трябва само под контрола на професионалист.

От полза
За подобаващ завършек ви предлагаме две маски за суха коса, които са подходящи за зимните месеци в пълна сила:

* Смесете една супена лъжица зехтин и толкова количество рициново масло. Поставете сместа върху косата, завийте с топла кърпа и останете така за около 20 минути. След което отмийте маската с шампоан и доза задължителен балсам.

* Разбъркайте чаша кисело мляко с една супена лъжица натурален сок от лимон и един жълтък. Разпределете полученото съдържимо върху косата и втрийте добре в скалпа. Престойте четвърт час и изплакнете с помощта на нежен шампоан и балсам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти