Като феникс от пепелта

Мускусното масло в Narciso Rodriguez For Her и красотата на Кармен Каас са част от тайната на аромата
Снимка: Narciso Rodriguez

Кристина Гочева

Aкo вие помните дълго обсъжданата червено-черна рокля с панделка на Нарцисо Родригес (Narciso Rodriguez), с която Мишел Обама отпразнува изборната победа на новия президент на САЩ, аз си спомням моето първо докосване до аромат на Нарцисо Родригес.

Беще топлото лято на 2006, а аз станах на 30 в Париж. След дълго кръстосване под палещото слънце го открих в прохладната уютност на климатизираната "Сефора". Познавам много впечатляващи аромати, но моя Париж завинаги ще ухае на Narciso Rodriguez For Her.

Рядко си позволявам да споделям личната си емоция, но спомени като този ни носят най-голямата сила на ароматната следа, превърната в персонален гид за сетивата - към някого или нещо, лично и само твое.

След години получих и разумното обяснение на това свое увлечение по първия аромат на американския дизайнер с кубински произход. За създаването му е наета тежката артилерия на парфюмерията - Франсис Курджиян. Висшият пилотаж на един от най-големите носове в бранша с над 20 успешни аромата за гърба си, устремил днес своя полет из пространствата на нишовата парфюмерия и работещ предимно по индивидуални аромати.

Неслучайно в сърцето на for her има мускус под формата на масло, което Родригес носи като талисман. Това само обяснява колко индивидуален е подхода на Курджиян. На практика той създава ароматен подпис на дизайнера, свързан с него от началото на кариерата му в силна емоционална и интимна връзка.

Ако Родригес бе станал зъболекар, както родителите му настояват, модата би загубила много. Творенията на Нарцисо са истински културен кръстопът и интегрират успешно най-доброто от различни светове.

Но няма по-естествено облекло за жената, различно от красивата дреха, освен ароматната аура. Тук се крие началото на поредица успешни аромати и лимитирани издания за двата пола като Essence и Essence Eau de Musc, на които от тази година имаме щастието да се насладим и в България.

Този материал е специално написан за Edna.bg от Кристина Гочева.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти