Мъже, негодни за употреба

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Да, ще ти разкажа за мъжете, които не заслужават виза нито за твоето легло, нито за твоя живот.

Така, така. Чувала си, че били свършили и че изборът ти е сведен до най-малкото зло. Не мисля. Около мен е пълно с читави пичове.

Но ти трябва да ги избереш.

От това, което съм чувал, и това, което съм виждал, мисля, че мога да ти скицирам няколко типа и няколко черти, които са недопустими за статуса - твой мъж.

Не избирай мъж, който живее на повече от 4 километра от центъра. Да, малко звучи брутално и с лека сегрегацийка, но само си помисли за всички неща, които си чувала от твоите приятелки за мъже с извънградски манталитет.  Има им нещо, разбираш ли... Една дребнавост, една липса на великодушие и една ограниченост, която просто си върви с потеклото. Липса на натрупвания.

Знаеш ли, защо римската империя загива? Заради варварите. Но не защото те са станали безкрайно силни, а защото армиите на Рим са се напълнили с хора от провинциите, които не са били нито толкова дисциплинирани, нито толкова боеспособни, колкото чистокръвните римляни, но най-важното – те не са знаели, че не защитават само един град и една територия, а защитават цивилизацията. Мани историята, мани приятелките ти - виж собствения си опит. Какво говори той?

Не искам да генерализирам. Малкия град и покрайнините не означават задължително “малък град и покрайнини” в мозъка и сърцето и е факт, че много мои приятели дошли от подобни места ме вкарват в малкото си джобче по много критерии, но това са изключения. Изключенията броят изключителните хора. Повечето не са. И са зле.

Не избирай мъж, който е на 34. И живее с техните. Тук “живее с техните” е водещото. Сори, ама има една граница на самостоятелност и излизане от комфорта на познатото, която е много здравословна да се направи към 18, до към 23-24. След това мястото ти не е при маминка. “Извън дома” култивира качества, като оправност и липса на закостенялост. Означава, че си способен да правиш крачки напред, назад или встрани. Оставането в дома, означава, че просто стоиш. По-лошо, означава, че седиш. Не ти трябва мъж, който си седи.

Не си избирай мъж, който да харесва повече сърмите на майка си, дори и сърмите на майка му да са по-хубави от твоите.

Слагай по една сушена синя слива в сърмите, за да ти стават по-хубави.

Не си избирай мъж, който се страхува да ти каже, че ти си тотално и единствено и безалтернативно негова и ще направи всичко за теб. Не ти трябва мъж, който те приема за генерална репетиция и ще ти предлага там нещо, ама полека, лимитираничко, с капкомер и ако някой ден се убеди, че ти си Жената, ще започва да дава повечко. Ти, сериозно ли?! 

Не си избирай мъж, който мисли само за себе си.

Не си избирай мъж, който грам не мисли за себе си. Това е точно толкова важно, колкото и горното. Ако мъжът ти не знае, че е самостоен, как да очаква ти да го оцениш? И то високо.

Не си избирай мъж, който да не те кара инстинтивно да звъннеш през деня. Само да го питаш, как е и да му кажеш, че ти липсва.

Не си избирай мъж, на който да му е все едно дали си му се обадила през деня и ония неща, дето ги прочете току-що.

Не си избирай мъж, защото ако не избереш него, няма кой. Не избираш някой, който да те оплоди, за да спасите и продължите човешкия род. Избираш човек, с когото да се смееш, споделяш, изслушваш, караш, чукаш, ядеш, спиш, търпиш, караш, чукаш, смееш. В какъвто ред си поискаш.          

Няма да продължавам, че то верно не остана кой. Шегувам се.

Не си губи времето, момиче! Можеш да избираш и избирай и ако се чудиш, кои мъже останаха след този рестриктивен списък, ще ти кажа – всички останали.

Прочетете още от Симо Колев в Edna.bg:

Така намерих нея. Просто спрях да търся

Можеш да имаш всичко!

Био идиоти

Дебела ли съм? Разбира се!

Така не правят майките

Смотаните кавалери на новото време

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти