За красива прическа по празниците

За красива прическа по празниците
Снимка: iStock/Getty Images

Случва ли ви се косата ви да стои наелектризирана и неприятно бухнала. Това може да съсипе освен прическата и самото ви настроение.

В навечерието на коледните и новогодишните празници е добре да обърнем повече внимание на външния си вид, за да бъдем по-красиви и неотразими от всякога на коледните партита.

Затова ви предлагаме няколко решения на проблема с наелектризираната и слаба коса.

Като начало помислете кога за последно сте подстригали краищата на косата си. Ако те са нацъфтели, изтощени и сухи, е много вероятно да стърчат във въздуха и да придават сламен вид на цялата коса.

След това се насочете към балсама и шампоана си.

Снимка: iStock/Getty Images

Първо, не е препоръчително да миете косата си всеки ден. Дори и продуктите, за които се твърди, че са подходящи за всекидневно измиване на косата, не могат да я предпазят от варовика във водата. Ежедневното миене и сушене с сешоар прави косъма тънък и лесен за късане. Може да пробвате сухите шампоани. Те са много удобни за употреба.

Освен това, не прекалявайте с количествата шампоан и балсам. Ако слагате повече от нужното, не се учудвайте защо косата ви е тънка и се наелектризира лесно.

Ползвайте балсам без отмиване или подхранващи кристали, за да предадете повече плътност на косата си.

Зимата шапките са почти задължителен аксесоар, но те имат невероятното дразнещо свойство да сплескват косата, да я наелектризират и да съсипват прическите ви.

Пръскайте по малко лак за коса от вътрешната страна на самата шапка и може да се справите до известна степен с този проблем. Другият вариант е просто да фиксирате косата си лак за коса, за да стои послушно във формата, която сте ѝ придали.

Снимка: iStock/Getty Images

Според холивудският коафьор Марк Таусенд най-сериозната причина, поради която косата става слаба и хвърчаща във въздуха, е хавлиеният тюрбан, които жените слагат на главата си след баня. Марк твърди, че именно търкането и увиването на косата в хавлиена кърпа отслабва косъма.

Таусенд съветва жените да изстискват водата от косите си с ръце и да оставят косата сама да изсъхне малко, преди да посегнат към сешоара. Ако толкова не можете да се лишите от кърпите, то помнете, че в никакъв случай не трябва да търкате главата си хавлията, а само леко да притискате към косата, за да подсушите.

За Коледа и Нова година може да си вземете лак за коса или друг вид фиксатор, който да съдържа бляскащи частици. Това ще даде празничен акцент към прическата ви и ще ви помогне да създадете приятно закачлива визия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти