Как да засилим метаболизма

Как да засилим метаболизма
Снимка: netinfo

Има различни храни и техники, които ще накарат метаболизма ви да се задвижи по-бързо. Предлагаме ви няколко лесни съвета, които ще ви помогнат хем да сте заситени през целия ден,хем да горите калории.

Закуска
Не напразно закуската е титулувана като едно от най-важните хранения за деня. Дори и да не е най-важното, то определено не трябва да се пропуска. Закуската ще ви даде нужният прилив на енергия, за да стартирате успешно деня и да изкарате без досадно чувство за глад до обяд. Пълнозърнестите храни ще ви помогнат да закусите вкусно, здравословно и засищащо. Комбинирайте фини овесени ядки с нискомаслено кисело мляко и шепа боровинки и ще получите закуска за чудо и приказ.

Подправки
Ако стомахът ви позволява, то включвайте по-често в храната си подправки от сорта на чили, куркума и канела. Те са ароматни и имат редица полезни свойства.

Топла храна
Старайте се храната, която консумирате да е топла. Не става въпрос за горещо блюдо, но нека е затоплено. Ако храната е сготвена и е студена, е много вероятно да изядете по-голямо количество, за да се заситите, отколкото ако я консумирате затоплена.

Оцет
Оцетът има добро действие върху организма - ускорява метаболизма и намалява апетита. Не се лишавайте от него, а го прибавяйте смело към салатите си.

Почивка за кафе
Всеки ден излизат нови и нови доказателства за ползите от умерената консумация на кафе. Кофеинът тонизира организма и насърчава метаболизма. Може да си го набавяте както от кафе, така и от зелен чай и черен шоколад, изборът е ваш. Следобед, когато се чувствате изморени, а до края на работния ден остават още няколко часа, може да си позволите да направите 10-минутна почивка за кафе или чай.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти