Как да си направим скраб за тяло с вкус на маргарита?

Как да си направим скраб за тяло с вкус на маргарита?
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Да си направиш скраб за тяло в домашни условия прилича много на това да се научиш да готвиш. Веднъж овладееш ли основните неща, спокойно след това можеш да експериментираш като добавяш различни съставки. 

При приготвянето на скраб за тяло повечето рецепти използват сол или захар за основа и някакъв вид олио, за да се получи хомогенна смес. 

И после започва интересната част - можеш да сложиш каквото ти харесва и каквото смяташ, че ще се съчетае добре заедно като аромати. Няма значение дали става дума за цитруси, шоколад или различни плодове - те всички имат положителен ефект върху кожата. 

Най-често срещаните рецепти за домашно приготвен скраб за тяло включват много сладки и вкусни съставки, но този път искаме да ви предложим нещо малко по-различно и необичайно.

Защо да не превърнем любимата си напитка в коктейл? Коктейл, с който можеш да накараш кожата ти да се почувства страхотно - ексфолиация и овлажняване в едно. Какво по-хубаво!

За да направите скраб за тяло с вкус на маргарита, ще ти трябват следните продукти:

- половин чаша сол 

- две чаени лъжички зехтин

- 1-2 чаени лъжички текила 

- сокът от един лайм

Просто забъркайте всички съставки заедно в малка купа, докато се получи хомогенна смес. Ако се налага прибавете още зехтин. И, ето, вече е готов за ползване под душа. 

Нашата препоръка е да използвате скаба преди да започнете да депилирате краката си, защото може да ви запари и да предизвика рани. 

А доколкото за съставките - сокът от лайм и текилата са натурални антисептици, солта ексфолира мъртвата кожа, а пък зехтинът ще овлажни кожата ви. 

Прочети още:

Как да си направим скраб за лице с киви

Как да си направим скраб против целулит

Домашен ритуал за красота

Как да си направим бързи ексфолианти за тяло

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти