Как да си направим експресна маска за лице

Кивито е богато на витамин C и Е, които действат тонизиращо на кожата
Снимка: Thinkstock

Нееднократно сме споменавали за различните ползи на кивито и понеже качествата на този плод са неизчерпаеми - решихме да ви зарадваме с още една положителна черта от неговия характер, която ще озари и подмлади нашата кожа.

Тъй като през летните месеци не слагаме грим толкова често, добре изглеждащата кожа на лицето е основополагащ елемент за нашето самочувствие, а изобилстващите в състава на кивито витамин C и D и алфа-хидрокси киселини ексфолират горния кожен слой по най-щадящия и безвреден начин, като го предпазват от свободните радикали, виновни за преждевременното стареене на кожните клетки.

Необходими продукти:
1 обелено киви
1-2 супени лъжици кисело мляко
1-2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:
В блендер или с помощта на пасатор пюрирайте кивито до хомогенна каша, след което добавете киселото мляко и зехтина. Разбъркайте съставките качествено и нанесете маската върху хубаво почистено лице, като започнете от шията и внимавате да не попадне от сместа в очите. Когато помадата засъхне, нежно я изплакнете.

* Преди да поставите маската, я тествайте върху сгъвката на ръката от вътрешната страна на лакътя, за да не се окажете алергични към някоя от субстанциите. Правете маската веднъж седмично.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти