Лесни, бързи и ефективни маски за лице

Лесни, бързи и ефективни маски за лице
Снимка: Thinkstock

През лятото кожата на лицето е изложена на силните слънчеви лъчи и има нужда от специални грижи.

Ако през горещите месеци кожата ви е склонна към омазняване, запушване на порите и появата на черни точки, то ние ви предлагаме няколко лесни за изпълнение домашни маски за лице, които могат да помогнат.

Яйчен белтък
Той "затяга" порите, подхранва кожата с протеин и абсорбира излишните мазнини. Нужно е да разбиете на сняг белтъка на едно яйце заедно с една лъжица пресен сок от лимон. Нанася се на лицето и стои, докато не започне да се напуква. След това се отмива с хладка вода.

Зелена глина
Тя се отразява изключително добре на кожата, почиства порите и подобрява общия вид на епидермиса. Може да си набавите зелена глина на прах от различни магазини за природосъобразен живот и натурална козметика. Нужно е само това да е чиста глина, без примеси, ароматизатори и други подобни. Смесвате две супени лъжици с толкова вода, колкото е нужно и нанасяте върху лицето. По желание може да капнете и капка ароматно масло. Оставя се за 15 минути. Маската става по-твърда, така че няма да може да правите много мимики, докато сте с нея и е нужно да я отмиете старателно с топла вода и след това да нанесете хидратиращ крем.

Аспирин
Салициловата киселина в аспирина се справя много добре срещу акнето. Намачкайте няколко хапчета неразтворим аспирин, добавете малко вода, колкото да стане каша, а по желание може да сложите и мед. След това нанесете върху предварително почистено лице и оставете да действа 10 минути, после измийте старателно с вода.

Ако сте прекалили с излагането на слънце и усещате кожата си изгоряла, то също може да ви препоръчаме най-елементарната и успешна възстановяваща маска – кисело мляко!

Ако подозирате, че млякото не е достатъчно гъсто и няма да се задържи върху лицето ви, то може да направите следното - върху филия хлаб сложете толкова кисело мляко, колкото мислите, че ще ви е нужно за маската и оставете за известно време. Водата ще се просмуче в хляба, а това, което остане отгоре може да нанесете върху кожата.

Оставете да действа, като през това време може да легнете спокойно и да си сложите резенчета краставици на очите. Кожата около очите е особено нежна и лесно се влиея от студ, горещина или вятър, така че краставицата може да подейства успокояващо и хидратиращо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти