Как да боядисаме великденските яйца

Трикът, включващ листо и чорапогащник, е добър избор за великденска украса
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След има няма два-три дни малки и големи ще запретнат ръкави, за да се впуснат в цветни емоции и творчески приключения, свързани с боядисването на великденските яйца. Ние, обаче, ви предлагаме да сте още по-иновативни и следващи ритъма на природата със следващите екологични варианти, с които да изпишете яйцата у дома.

Биоцветове
Преди да се появят хилядите разновидности на изкуствените бои за яйца, хората са използвали редица натурални техники, за да оцветят яйцата по-най-безвреден начин. Така че, ако искате да обагрите яйцата в розово, доверете се на натуралния сок от боровинки или цвекло, в който трябва да престоят поне 15 минути.

За жълт тон използвайте смес от куркума, малко бял винен оцет и топла вода. Фенове ли сте на лилавото (тип лавандула), потопете яйцата в сок от грозде. Колкото по-дълго оставите яйцата в гореспоменатите течности, толкова по-наситен цвят ще получите.

Стара, но изпитана техника
Този метод е познат, но нека пак да го преговорим, защото крайният резултат е доста сполучлив. За начало съберете различни видове листа и цветя от двора или близкия парк. След това прикрепете плътно листата (цветята) върху повърхността на яйцето и го пъхнете в отрязан крачол от дамски чорапогащник. Завържете здраво горния му край, за да не се размести листото или цветето и поставете яйцето в тенджера да поври около 20 минути, а към водата прибавете шепа люспи от червен лук.

Хем кухо, хем ефектно
Направете две малки дупчици с помощта на игла в сурово яйце и изпразнете съдържанието. Внимателно измийте яйцето, след което го напълнете с миниатюрни кръгчета, изрязани от разноцветна гланцирана хартия. По този начин ще си приготвите конфети в домашни условия, а другият вариант е да нанижете фина панделка по дължината на яйцето, да го декорирате с бои и четка и да го окачите на видно място в жилището.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти