Защо Джони Деп е толкова харесван

Тим Бъртън и Джони Деп по време на премиерата на кинопродукцията "Алиса в страната на чудесата" ("Аlice In Wonderland), Токио, март 2010 г.
Снимка: Getty/Guliver

54-годишният американски режисьор Тим Бъртън разкри защо почти никога не пропуска да покани актьора Джони Деп (49 г.) като главно действащо лице във филмите си.

"Толкова е забавно да работиш с Джони. Аз харесвам актьори, които всеки следващ път влизат в коренно различни превъплъщения. А той е точно такъв. В един филм не млъква, в друг пее, а в лентата от 1990 година "Едуард Ножиците" ("Edward Scissorhands") не продумва нито дума. При него има откриване на нови територии и проявления на таланта му, за които никога не си подготвен и не знаеш какво да очакваш", споделя Бъртън.

До този момент режисьорът е реализирал осем филма с участието на Джони Деп.

След около месец в щатските киносалони пък се очаква да тръгне и най-новият анимационен филм, дело на Бъртън, който е озаглавен "Frankenweenie".

Не случайно името на черно-бялата лента наподобява това на прочутата книга на английската писателка Мери Шели - "Франкенщайн", защото сюжетната линия разказва за момче, което иска да съживи починалото си куче с помощта на научен експеримент.

Да припомним, че единствената номинация на Тим за "Оскар" е точно с анимационната продукция "Булката труп" ("Corpse Bride") през 2006 година.

* Може да разгледате галерията ни със снимки на Джони Деп ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти