Том Ханкс може би ще изиграе Уолт Дисни

Том Ханкс е носител на две награди "Оскар" за филмите "Филаделфия" (1994) и "Форест Гъмп" (1995)
Снимка: Getty/Guliver

Двукратният носител на "Оскар" Том Ханкс (55 г.) най-вероятно ще влезе в ролята на прочутия аниматор, сценарист и продуцент Уолт Дисни (1901-1966).

Бъдещата лента е озаглавена "Saving Mr. Banks", a режисьор ще бъде Джон Лий Ханкок ("The Blind Side").

В общи линии сюжетът ще проследи дългия период от живота на Дисни, в който се опитва да реализира романа "Мери Попинз" на голям екран.

Ема Томпсън (52 г.) пък води преговори да изиграе австралийката Памела Травърс - автор и създател на историята за Мери Попинз. Самият Уолт прекарва близо 14 години, в които се опитва да убеди Травърс да му преотстъпи авторските права на книгата "Мери Попинз", за да направи филм върху нейната история.

Всъщност талантът на Том Ханкс донася на киностудията "Дисни" доста солидни постъпления, защото актьорът помагаше с озвучаването и на трите части на анимацията "Играта на играчките" ("Toy Story"), чиито общи приходи достигнаха почти 2 млрд. долара.

Самият филм "Мери Попинз" ("Mary Poppins") излиза през 1964 г. и печели пет статуетки "Оскар", включително и за водеща женска роля на актрисата Джули Андрюс, изиграла детегледачката с магически способности Попинз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти