Подаръци за кралицата

Кралица Елизабет
Снимка: Getty/Guliver

Британската кралица Елизабет II със сигурност има всичко. Какво обаче получи тя за своя Диамантен юбилей?

Британският в. "Дейли Мейл" дава отговора на този въпрос - от 60 минерала оникс и древно сребърно йеменско бижу във формата на корона.

Кралицата получила още пудриера с марка "Тифани" от 50-те години на миналия век от американския президент Барак Обама и съпругата му Мишел, две пейки за парк от Кралското дружество на инженерите и бебе лама, което сега живее щастливо в някоя зоологическа градина.

Докато някои подаръци за Елизабет II са определено странни, два подаръка за принц Ендрю правят особено впечатление - скъп меч с орнаменти и кутия черен хайвер, от милиардера и президент на Азербайджан Илхам Алиев.

Принцът завързал близки връзки с деспота в качеството си на търговски представител. Принц Фейсал Бин Абдула бин Мохамед от саудитското кралско семейство подарил на британския принц картина, а президентът на Монголия - златен струнен инструмент с орнаменти.

Даването и получаването на подаръци се смята за важна част от работата на кралското семейство в развиването на добри отношения с другите страни.

Придворните би трябвало да спират даването на подаръци с висока парична стойност, въпреки че в действителност това не се случва. За миналогодишния си Диамантен юбилей кралицата получила много скъпи бижута и ценни украшения.

Поданиците на Елизабет II ѝ подарили общо 436 книги, 235 диска и DVD-та, 81 бродерии или плетива, 78 нейни портрета, 40 дигитални книги със снимки, 19 кърпи за бърсане на порцеланови съдове и 9 триона за ажурна резба.

Херцогът на Единбург също получил подаръци за 91-я си рожден ден, най-странният от които бинокъл с камъни "Сваровски".

Галерия с невероятните тоалети на кралицата може да видите ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти