Невероятната поява на кралицата на Олимпиадата!

Това се видя на живо снощи на стадиона в Лондон. Разбира се, това само прилича на кралицата, а всъщност е каскадьор. Все пак заблудата е доста добра
Снимка: Getty/Guliver

Вече спокойно можем да кажем, че сега светът е Олимпиада!

Снощи на препълнения олимпийски стадион в Лондон и сред редица монарси, президенти и министър-председатели бе даден старт на Олимпиада 2012.

Шоуто по откриването на игрите определено бе повече от грандиозно. Главозамайващи фойерверки, богата програма, сложна хореография и известна доза хумор зарадваха 80 хиляди души, присъстващи на стадиона и милиони зрители пред телевизорите у дома.

Няма как обаче да не се обърне специално внимание на пристигането на кралицата на стадиона!

Тя направи първия си кино дебют. Става въпрос за няколко минутно клипче, което бе излъчено и което показва как всъщност кралицата е стигнала до стадиона, а именно в компанията на агент 007 Джеймс Бонд и то скачайки от хеликоптер с парашут!

Видеото започва с пристигането на Даниел Крейг в ролята си на знаменития агент 007 в Бъкингамския дворец. Ескортиран от лакея на кралицата, той влиза в стаята на Нейно Величество.

Единствените думи, които Елизабет Втора казва за цялото видео са "Добър вечер, господин Бонд!". След това двамата с бърза крачка се отправят към хеликоптера на поляната пред двореца и отлитат за стадиона.

По пътя те минават покрай някои от най-знаковите места в града като огромното виенско колело, известно като Окото на Лондон, невероятния Тауър Бридж и др.

Дори статуята на Чърчил е съживена и маха на хеликоптера на Нейно Величество, както и всички останали хора в града.

Когато стигат до стадиона следва най-забавната част – вратите на хеликоптера се отварят, докато той още е във въздуха, Джеймс Бонд проверява обстановката и след това кралицата скача с парашут!

Малко след като клипа е излъчен Нейно Величество Елизабет Втора наистина се появява на стадиона в същата рокля, с която бе показана преди това на хеликоптера, в компанията на съпруга си принц Филип. Така тя дава старт на олимпийските игри.

Разбира се, не е нужно да се споменава, че Нейно Величество все пак не е скочила с парашут на стадиона, но определено няма как да се отрече чувството й за хумор!

Ник Браун – режисьор на BBC, споделя, че идеята за подобен клип е била замислена още преди година и че реално видеото е заснето през март 2012. Той казва, че е имало желязна подготовка и много старание, за да се получи максимално добър резултат. Трябвало е да бъде издадено специално разрешение хеликоптера да мине над река Темза и през Тауър Бридж, което до сега не е било позволявано и правено.

От друга страна е невероятен и фактът, че кралица Елизабет Втора е одобрила да участва в такъв сценарии.
Все пак, човек би си помислил, че на нейната възраст и с нейния кралски статут едва ли би й се занимавало със забавни кратки филмчета, но ето че и тя не издържа на предложението на бъде в компанията на Джеймс Бонд.

Определено Нейно Величество доказа, че още има с какво да изненада и да спечели сърцата на всички като се покаже в нова светлина и докаже, че на всяка възраст и във всяко положение може да поддържаш високо ниво на духа и да имаш чувство за хумор.

Всичко за Олимпиада 2012 може да следите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти