Най-успелият и обичан спортист у нас се оттегля от спорта

Най-успелият и обичан спортист у нас се оттегля от спорта
Снимка: Refresh PR

Един от най-успелите и обичани българи в областта на спорта - Йордан Йовчев, Властелинът на пръстените, преустановява своята състезателна кариера и се оттегля от спорта. 

Последният щрих в пътя му на професионален спортист, той ще постави с гала бенефис на 23 февруари 2013 с грандиозно шоу в зала "Арена Армеец".

Йордан Йовчев е първият гимнастик, участвал в шест поредни олимпиади от 1992 до 2012 в историята на спорта. В кариерата си има 4 олимпийски медала – един сребърен и три бронзови.

През 2001 и 2003 година става двоен Световен шампион на земя и халки, а през 2002 – двоен Световен вицешампион в същите дисциплини.

Спектакълът на 23 февруари ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и кметa на столицата – Йорданка Фандъкова и ще има благотворителна цел. 

Събраните пари от билетите, ще отидат за развитието на българската гимнастика.

Организаторите от "24/7 Event Company" са подготвили 85 минутно зрелище от най-високо художествено качество, което като стил и въздействие ще надвиши преминалите с невероятен успех гала спектакли в НДК през 2007 година и зала "Универсиада" през 2011 година.

Програмата ще включва множество изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти. В спектакълa ще се включат двукратната олимпийска шампионка - румънката Сандра Избаша, осемкратният световен шампион Мариан Драгулеску и носителят на отличия от последните световни и европейски първенства Александър Шатилов.

Трупата на Нешка Робева и възпитаничките на Илияна Раева ще украсят сцената с грацията и изяществото си. Шоуто ще се допълва от уникални светлинни и звукови ефекти и оригинална сценография. В ролята на сценарист на представлението влиза легендарната спортна журналистка Вера Маринова, която е позната като хроникьора на олимпийските игри.

Бенефисът ще се проведе един ден преди четиридесетгодишния юбилей на Йордан Йовчев, с който той ще отпразнува края на спортната си кариера и ще направи последен поклон пред българската публика.

Билетите за спектакъла са на цени от 10 и 15 лева и вече се продават в мрежата на Eventim.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти