Мерил Стрийп ще изиграе Хилари Клинтън?

Мерил Стрийп и Хилари Клинтън по време на галавечерята след годишната церемония по връчването на почетния орден "Kennedy Center Honors" на личности със значим принос в изкуството, Вашингтон, 1 декември 2012 г.
Снимка: Getty/Guliver

Специално проведено допитване показва, че 40% от запитаните граждани на САЩ искат да видят прочутата актриса Мерил Стрийп в ролята на бившата първа дама и вече оттеглилa се от поста държавен секретар на Щатите Хилари Клинтън.

Останалите кандидатки за ролята са били Глен Клоуз и Сюзън Сарандън, взели съответно 18 и 8% от гласовете. В първата петица влизат още Хелън Мирън със 7% и Кирстен Дънст, събрала 6%, която най-вероятно би изиграла г-жа Клинтън на младини.

Анкетата е била поръчана от американската телевизия "Си Би Ес" ("CBS").

Да припомним, че 63-годишната Стрийп успя брилянтно да се превъплъти и в друг емблематичен политически образ, изигравайки бившия британски министър-председател Маргарет Тачър в лентата "Желязната лейди" ("The Iron Lady"), донесла трети "Оскар" в кариерата на талантливата актриса, връчен й миналата година.

През последните месеци във Вашингтон се разпространяват упорити слухове, че се подготвя филм с работно заглавие "Родам" ("Rodham") (Родам е моминската фамилия на Хилари Клинтън). Според запознати източници действието на лентата ще започне с това как младата Хилари се разкъсва между кариерата и любовта към амбициозния си приятел Бил Клинтън.

Кандидатурата на Мерил Стрийп получи и допълнителна подкрепа от самия бивш американски президент Бил Клинтън, който също я харесал за ролята на неговата съпруга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти