Ретро стил и блясък на наградите "Оскар"

Златната Мерил Стийп с трети Оскар
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Миналата вечер наградите "Оскар" бяха раздадени за 84 пореден път и може единодушно да се каже, че цялата церемония носеше лек ретро привкус.

Основен "виновник" за това бе черно-белият ням филм "Артистът", който получи пет от най-важните отличия "Оскар". Самата мода на червения килим обаче сякаш беше повлияна от черно-белите цветове.

Без притеснение модните критици могат да връчат наградата за най-добре облечена дама на Анджелина Джоли, която се появи в дълга до земята рокля "Версаче" от черно кадифе с щедра цепка, която разкриваше единия й крак. Единствените аксесоари на Анджи бяха ярко червеното й червило и стилният в своя смокинг Брад Пит. Той от своя страна бе довел родителите си - Джейн и Уилям Пит.

Като противоположност на 36-годишната Джоли се явиха Гуинет Полтроу и Камерън Диас. И двете актриси бяха заложили на снежно белите рокли, които да покриват глезените. Камерън си бе позволила да разголи рамене, докато тоалетът на Гуен, дело на дизайнера Том Форд, прикриваше всичко освен ръцете и малка част от деколтето й. И двете се бяха доверили на класическите цветове и кройки.

Руни Мара също избра бялото като основен цвят на своя тоалет.

Мерил Стрийп умно бе заложила на златистото. В прекрасен тоалет на "Lanvin" с дълбоко деколте актрисата се качи на сцената, за да получи своята трета награда "Оскар".

В златни одежди се появи и приятелката на Джордж Клуни Стейси. Актрисата и бивша кечистка бе с красива рокля с голи рамене и роза на талията, а също така и с доста високи обувки, които я направиха да се извисява над Джордж.

Пенелопе Круз и Глен Клоуз бяха от дамите, които избраха по-нетрадиционни, но много красиви цветове за роклите си. Глен се появи с женствена и красива рокля в тъмно зелено, в която изглеждаше прекрасно, а Пенелопе заложи на типичната рокля от приказките за принцеси - голи рамене, стегнат корсет и бухнала долна част. Нейният тоалет бе в сиво-синьо, косата прибрана в ретро прическа с малки букли, а за аксесоари бе избрала диамантени обеци, колие, гривна и пръстен.

Натали Портман, която миналата година по това време бе бременна с първото си дете и получи първия си "Оскар" за най-добра женска роля, сега се появи под ръка с годеника си, облечена в красива червена рокля на малки черни точки.

Сериозни модни прегрешения не се забелязаха, а за радост на модните критици тази година звездите не бяха заложили единствено на черното и червеното, а си позволиха тоалети в разнообразни цветове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти