Ексклузивно интервю с Гала, специално за Edna.bg

Гала
Снимка: Нова ТВ

Мария Николова

Едва ли има дама, която при споменаването на думата "кафе", освен за ароматната топла напитка, да не се сеща и за едно от най-успешните дамски телевизионни предавания в българския ефир.

Вече десет години предаването "На кафе" по Нова ТВ предизвиква интереса на зрителите. С неговата водеща, очарователната Гала, се срещна нашият редактор Мария Николова.

В искрено интервю, специално за Edna.bg, жената, без която предаването нямаше да е такова, каквото е, разказва за това с какво са я променили последното десетилетие и работата, какво ѝ предстои в професионален план и какви са мечтите ѝ относно кариера и близките ѝ.

Споделяме с вас нашия разговор с водещата на "На кафе" – Гала:

Мария Николова: С какво те промениха последните десет години на екран в амплоато на водещ?

Гала: Мисля, че станах по-дисциплинирана и по-отговорна, въпреки че аз винаги съм носила тези качества в себе си. Но през този период развих отговорността си към целия екип на "На кафе". Аз никога не бих могла да пренебрегна хората, които стоят зад тези 10 години и тези два часа всяка делнична сутрин. Това не е моето предаване, това е нашето предаване. Изключително много ме обогатиха и срещите с гостите през всичките тези години.

М.Н: Какво предстои оттук нататък за предаването?

Гала: Стартирахме два нови проекта. Единият е за жени, които имат репродуктивни проблеми и се нарича "Моето мечтано бебе". Проект, от който в края на декември тази година очакваме двойките, участващи в инициативата, вече да имат бебета.

Другият проект е свързан с красота и външна промяна. Негов водещ ще бъде Зейнеб и в него ще дадем възможност на дами, които имат комплекси относно визията си, да възвърнат своята женственост и самочувствие. Засега обаче, нека запазим останалите подробности в тайна, защото инициативата още не е стартирала.

Емигрантската ни рубрика с българите по света също стартира в началото на годината. Зрителите видяха, а и предстои да видят много наши сънародници, които живеят зад граница. Как се справят, как работят, защо са там, защо не биха желали на този етап да се връщат тук, как техните роднини в страната приемат липсата им. До момента, макар и съвсем прясна, тази рубрика е много успешна.

М. Н: Ти си вдъхновение и идол за много български жени. Коя дама в световен мащаб пък е твоето лично вдъхновение?

Гала: Честно да си призная, много са хората, които ме вдъхновяват. Не бих могла да посоча конкретна личност, на която се възхищавам. В професионален план харесвам и Опра, и Елън Дежденеръс, те са невероятни водещи. Но аз не бих казала, че взимам пример от някоя от тях. Човек трябва да открие себе си – своя маниер на водене на предаване, своето присъствие пред камера, начинът, по който да разговаря и предразполага гостите си.

М. Н.: Коя световно известна личност, ако имаше възможност, би поканила "на кафе"?

Гала: Със сигурност ще бъде актьор. Те са любимите ми гости и винаги много се вълнувам, когато артистична личност е мой събеседник.

М.Н: Ти си едновременно и майка, и работеща жена. Как успяваш да съчетаваш тези две роли в живота си?

Гала: Честно – трудно! Доста често пренебрегвам дъщеря си, а работата никога. Понякога си мисля, че съм много по-отговорна към професията Водещ, отколкото към професията Майка. Казвам го със съжаление, това не е нещо, с което да се гордея. Най-близките хора на човек с моята професия обикновено страдат. И определено чувствам, че съм длъжница на семейството си.

М.Н: Каква е рецептата Edna жена да бъде щастлива?

Гала: Ако трябва да съм откровена, не харесвам думата "щастие". За мен щастието е съвършенство по отношение на емоциите и чувствата, което на практика е невъзможно да се постигне. Щастието е преходно. Рецептата за вътрешното удовлетворение е да си в хармония със себе си.

М.Н: Вече десет години зрителите гледат с интерес предаването "На кафе". В какво се крие магията да спечелиш лоялна аудитория за такъв дълъг период от време?

Гала: В непрекъснатото и постоянно желание на целия ни екип да поднася нови, актуални, модерни, нестандартни, различни и креативни неща.

М.Н: Обичаш ли да готвиш? Сподели с читателките на Edna.bg какви рецепти приготвяш най-често?

Гала: Определено обичам да готвя. Сред всички домакински задължения, това е единственото, което обичам истински. Когато имам време, готвя с много обич за близките ми. С дъщеря ми много обичаме да подреждаме трапезата по красив и уютен начин. Заради естеството на работата ми, най-често приготвям лесни и бързи неща. Обикновено правя паста с различни сосове, печено месо или печена риба.

М.Н: Какви бяха мечтите на Гала преди 10 години и какви са мечтите на Гала в момента?

Гала: Когато дъщеря ми беше по-малка, често мечтаехме за един наш въображаем приказен остров, на който ще живеем един ден. И днес понякога тя ми казва: "Мамо, нека си помечтаем за острова". През годините сме си разработили и разиграли цял сценарий за този остров.

Истината е, че никога не съм кроила планове и не съм правила равносметки. Винаги, и преди, и сега, съм мечтала единствено за нормалните човешки неща – хората около мен да са живи и здрави, да са близо. Мечтая дъщеря ми да стане добра и успешна млада жена.

М.Н: За финал, какво ще пожелаеш на читателите на Edna?

Гала: Пожелавам им нещото, което на мен ми липсва най-много, а именно спокойствие! Желая им още да имат безброй поводи за усмивки!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти