Един откровен разговор с Edna жена

Един откровен разговор с Edna жена
Снимка: Личен архив

Лилия Огнянова

Виктория Терзийска, или както е по-известна Вики от "Мастило", е певица, тесктописец и невероятно чаровна млада жена. Тя е родена на 3 май 1979 година в град Исперих. 

Завършва английска езикова гимназия в Разград, а след това изучава журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски".

Решихме да ви запознаем с Вики отблизо, затова ѝ зададохме няколко въпроса, на които тя с готовност отговори.

Ти си родена в семейство на юристи. Кога и как се зароди мечтата ти да се занимаваш с музика?
Тази мечта си е живяла винаги у мен. Като малка гледах един филм за Моцарт, казва се "Амадеус", и след края на филма заявих, че искам да свиря на пиано. Явно съм била доста настоятелна, защото макар че бях на пет години, майка ми ме записа в детската музикална школа "Илия Бърнев" в Разград. Свирих на пиано осем години, получих първия си инструмент - пиано Рига, от дядо ми като подарък!

В началото нямах пиано и две години ходих да свиря при една възрастна дама, позната на майка ми в града. Спомням си, че нейното пиано беше възхитително, винаги перфектно акордирано, тя беше щастлива, че може да ни услужи! Не че пианото се превърна в моя страст, както казва майка ми "ти преди да изсвириш една мелодия, се научаваше да я пееш!"

Как оценяваш музикалната си кариера до момента и какви са бъдещите ти музикални планове?
Оценявам я като задоволителна, винаги може повече! А плановете са ни за нови песни, записали сме една страхотна песен с Любо Киров, ще я пуснем към средата на ноември! В момента работим с Нина Илиева и Пламен Добрев от Гласа на БГ! Те са моите лични победители и искам да им помогна с каквото мога и да ги продуцирам.

Няма как да не го споменем – ти си много красива и очарователна дама. Сподели как се грижиш за фигурата си?
Спортувам! Ходя на зумба поне два пъти седмично, влюбена съм в тези танци!

Според теб какво трябва да притежава един млад изпълнител, ако иска да пробие на родната музикална сцена?
Харизма, като се качи на сцената, хората да не могат да откъснат очи от него или нея. Да се чувства комфортно, като се разголва пред хората с музиката си. И не на последно място да намери своя стил и почерк!

Ако не беше музиката, на какво друго би искала да се посветиш?
Сигурно щях да бъда журналист или юрист, докато следвах бях увлечена от международната политика. Може би щях да съм добър посланик на България някъде по света!

Как започва твоят ден и как приключва?
Започва с кафе и приключва с Iconcerts, един канал за музика, който обожавам и гледам почти всяка вечер!

Ако можеше да промениш нещо в сегашната реалност в страната ни, какво би било то?
Има толкова много неща, които се нуждаят от категорична промяна! Но аз съм музикант и моето желание е БГ медиите да пускат повече българска музика, писна ми да слушам непрекъснато няколко англоезични песни от мейнстриима на радиостанциите, които ни ги пускат през половин час!

Аз живея и творя в България, смятам че нещата трябва да бъдат уредени с изрична правна норма, която да задължава първоначално музикалните редактори да пускат българска музика. А с течение на времето да формира у тях индивидуално желание да правят това без натиск от закона, просто защото това е нашата музика.

Лице си на кампанията на AVON “От любов към живота”, на която Edna.bg e партньор. Със сигурност си ангажирана с темата за рака на гърдата, затова били споделила какво според теб е най-важното, което жените трябва да знаят за това заболяване и превенцията му?
Най-важното е да си обръщат внимание и да ходят на профилактични прегледи, да се приемат без предразсъдъци и ако се наложи да се борят с всички сили с тази страшна болест!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти