Актьорът Пол Уокър изгуби живота си

Освен на актьорската професия Пол Уокър бе отдаден и на редица благотворителни каузи
Снимка: Getty/Guliver

Американският актьор Пол Уокър (40 г.) загина в автомобилна катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита в следобедните часове на 30 ноември.

40-годишният мъж се е връщал от благотворително събитие (за набиране на средства за пострадалите от тайфуна "Хайян", сполетял Филипините) с кола (модел "Порше" GT), управлявана от негов приятел. В някакъв момент шофьорът губи контрол над автомобила и се удря в страничен осветителен стълб и дърво най-вероятно с несъобразена скорост. От челния сблъсък колата веднага се възпламенила и двамата пътници загинали буквално за секунди.

Очевидци на фаталния инцидент се опитали да спасят живота на актьора и неговия познат, но пламъците били толкова големи, че на практика това било невъзможно. Тепърва ще се изясняват и точните причини за нещастния случай.

По ирония на съдбата Пол Уокър, станал известен именно с екшънпоредицата "Бързи и яростни", в чийто основен сюжет бяха заложени надпреварите с мощни автомобили, намери смъртта си в катастрофа със спортна кола, бяха коментарите в редица медии отвъд океана по повод трагичната новина. Близки до актьора и човека, управлявал злополучния автомобил, разказали, че и двамата били много опитни шофьори и им е трудно да повярват как се е стигнало до ужасния инцидент.

Всъщност целият живот на русия и синеок чаровник минава пред камерите, защото още от 2-годишна възраст неговата майка започва да го води на прослушвания за телевизионни реклами. Истинска популярност обаче той придобива след участието си в първата част на продукцията "Бързи и яростни" през 2001 г. По-късно следват още пет продължения на касовия екшън, като преди да изгуби живота си - Уокър вече усилено се е снимал и в седмата поредица на филма заедно с Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, Дуейн Джонсън (Скалата), Кърт Ръсел, Мишел Родригес и др.

Сред другите по-запомнящи се роли на Уокър са тези в лентите "Плезънтвил" (1998 г.), "Опасно синьо" (2005 г.), "Осем герои" (2006 г.) и др. Той играе и в драмата "Часове", която тръгва по кината в средата на този месец.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти