Дивите, които ни напуснаха твърде рано

Най-награждаваната певица за всички времена си отиде на 48
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Въпреки че Уитни Хюстън практически не излизаше от рехабилитационните центрове през последните 20 години, смъртта й на 48 години, шокира света, защото тя изглеждаше щастлива и здрава и с нетърпение очакваше премиерата на новия си филм "Sparkle" през август. Какво точно е погубило кръщелницата на Арета Франклин, ще разберем в края на март, когато излязат резултатите от токсикологичните проби.

Докато джаз дивата Били Холидей през 1959 г. е на легло в Ню Йорк и лекарите се опитват да решат сериозните й проблеми със сърцето и черния дроб, в болничната стая са открити наркотици и тя е арестувана за незаконното им притежание. Един месец по-късно, 44-годишната джаз легенда Лейди Дей умира в бедност, ако не броим 750 щатски долара, които получава от едно списание за историята на живота си. Тринайсет години по-късно Даяна Рос изигра ролята на Холидей във филма "Лейди пее блус" и получи номинация "Оскар" за най-добра актриса.

През юли 2011 г., Ейми Уайнхаус се присъедини към "Клуб 27". Въпреки ранното си пенсиониране, получи посмъртно "Грами" за дуета с Тони Бенет Body & Soul. Баща й Мич, който в момента пише мемоари за Уайнхаус, при получаването на наградата каза: "Да живее Уитни Хюстън, да живее Ета Джеймс, да живее Ейми Уайнхаус. В небето се събра перфектното женско трио."

Близо 40 години след смъртта на Кас Елиът - певица от известната през 60-те група The Mamas & the Papas, градските легенди продължават да са по-актуални от истината. Въпреки това, историята, че "мама Кас" се е задавила с парче бекон, остава непотвърдена. Патолозите смятат, че певицата е починала на 33 от сърдечен удар, следствие на наднорменото й теглo.

Съдбата на Селена е сходна с тази на Джон Ленън и е истински знак на предупреждение за опасната релация между знаменитости и фенове. През 1995 г., Селена - "мексиканската Мадона" е застреляна от председателя на фен клуба си само на 23 години. За краткия си живот певицата продава над двайсет милиона копия от албумите си. Тъжната история на младата изпълнителка е увековечена в биографичен филм две години по-късно, а главната роля е поверена на неизвестната тогава Дженифър Лопес.

През 1961 г., няколко месеца след излизането на един от най-големите й хитове I Fall to Pieces, Патси Клайн претърпява тежка автомобилна катастрофа и буквално излита през предното стъкло на колата. Кралицата на кънтри музиката, оцелява като по чудо, за да намери смъртта си на 30-годишна възраст, само две години по-късно в самолетна катастрофа. Филмът Sweet Dreams, излязъл на екран през 1985 г., разказва историята на трагичната й съдба, а актриста Джесика Ланг получава номинация "Оскар" за ролята на Клайн.

Друга звезда от черния "Клуб 27" е легендарната за хипи поколението Джанис Джоплин, която умира от свръхдоза хероин през 1970 година. Певицата с феноменален глас от Big Brother and the Holding Company и младата кралица на психеделичния рок, израства в Порт Артър, Тексас. Джанис оставя 2500 долара за погребален купон, на който раздават шоколадови кексчета с хашиш. През 1979 г. Бет Мидлър изигра главната роля във филма „Розата", създаден по мотиви от биографията на култовата Джанис.

Алия е само на 15
, когато първият й албум "Възрастта е просто число" Age Ain't Nothin' but a Number се продава в тираж над три милиона. Същата година, тя тайно се омъжва за своя музикален ментор Ар Кели, въпреки че бракът им е анулиран, защото Алия е непълнолетна. След участието си във филмите "Ромео трябва да умре" и "Кралицата на прокълнатите" и издаването на три супер успешни албума, младата R & B принцеса загина в самолетна катастрофа на Бахамските острови, на възраст 22 години. Разследването разкри, че самолетът е управляван от нелицензиран пилот по време на инцидента, а в кръвните му проби са открити следи от употреба на алкохол и кокаин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти