Защо изобщо да си правите ядково мляко?

Защо изобщо да си правите ядково мляко?
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

В Edna.bg имаме няколко рецепти за ядково мляко – от кашу, от разнообразни ядки, включвали сме го в рецепти, но не сме разказали ЗАЩО изобщо трябва да си правите ядково мляко.

Ядковото мляко е чудесна алтернатива на животинските млечни продукти.

Те, сами по себе си, не са лоши, освен ако нямате лактозна непоносимост.

Ядковото мляко е алтернативен източник на калций за вегетарианците и постещите.

То е е и единственият вариант за децата, страдащи от алергия към млечните продукти.

Напитката, приготвена от смлени сурови ядки и вода е с по-малко калории от животинското мляко, съдържа витамин D и е полезно за сърдечно-съдовата система.

Дори да не сте врагове на животинското прясно мляко, можете да включите ядковото мляко в менюто си като засищащ шейк с полезни микронутриенти.

Още за млякото:

Как да си направим мляко от кашу

Киселото мляко – суперхраната на 2016

Защо и с какво козето мляко е по-добро от кравето

Домашно ядково мляко

Млякото не ви помага

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент