Защо е добре да ходим боси

Защо е добре да ходим боси
Снимка: netinfo

Със сигурност сте чували, че ходенето с боси крака е полезно, но също така не може да се престрашите да тръгнете боси по земята, понеже се страхувате да не се нараните.

Разбира се, притесненията са напълно основателни, но все пак ходенето и особено тичането с боси крака може да се окаже изключително полезно. То ще подобри техниката ви на бягане, ще стъпвате по-уверено на земята и ще тонизира мускулите ви.

Истината е, че обувките "глезят“ до голяма степен мускулатурата на стъпалата. Може би вие дори не ходите по правилен начин, но няма как да го разберете, ако не тръгнете боси и не усетите тогава походката си.

Краката, свикнали да ходят само в обувки, са с по-слаби мускули и съответно да изложени на повече опасност от нараняване като травми, схващания и подобни.

Освен това е добре да се носят различни видове обувки. В една и съща подметка всеки ден краката се изморяват и напрягат. Не трябва да се прекалява с нищо – нито с високия ток, нито с равната подметка.

Когато сте боси, тялото използва още мускули, които не са активни, когато носите обувки или маратонки. Може да пробвате да тренирате боси или щом имате възможност да сваляте обувките и да ходите без тях. Само внимавайте да не ударите стъпалата си някъде или да не се нараните. Пробвайте да ходите боси колкото се може по-често – у дома, в двора (ако сте убедени, че няма какво остро да настъпите), на плажа задължително и т.н.

Разбира се, винаги може да проявите хитрост и ако не се чувствате комфортно да ходите напълно боси, обуйте чорапи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти