За един по-здравословен брънч

За един по-здравословен брънч
Снимка: Thinkstock

Ако се чудите какво е брънч, ние ще ви кажем.

Думата е чуждица и идва от английски език. На кратко това е комбинация между думите за закуска – breakfast и обяд – lunch. Двете заедно правят брънч – brunch, и маркират онова време от неделята, когато се спи до по-късно и като се събудите вече е минало времето за закуска и наближава обяд.

По време на брънч самите храни, които се поднасят, са нещо между закуски и обеди.

Със сигурност и вие си устройвате брънч, но едва ли го наричате с това име.

През уикендите имаме навика да се отпускаме, да забравяме за диетата и да се глезим с вкусни домашно приготвени храни. Нищо не ви пречи да се опитате да направите вашия брънч хем вкусен, хем здравословен.

Даваме ви и няколко съвета как да стане това.

Като начало включете в него много пресни плодове и зеленчуци. Те ще ви заредят с ударна доза витамини и микроелементи, които ще ви позволят да възстановите силите си след работната седмица и тежката съботна вечер.

Изключете тежките пържени храни. Те само ще натоварят организма, ще ви лишат от енергия и ще ви приковат към дивана през остатъка от деня.

Месото на грил, препечените филийки, твърдо сварените яйца, прясно изцедените фрешове са храните, които трябва да присъстват на трапезата ви.

Може да изключите богатите на захар храни, като течен шоколад и различните бисквити и курабийки. Все пак, ако не искате да се лишите от тези малки удоволствия, то поне нека бъдат в умерени количества.

След брънч може да излезете на дълга разходка или да карате колело, за да сте чисти пред съвестта си, че поне малко сте се раздвижили и изгорили калории.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти