За добър старт на деня

За добър старт на деня
Снимка: Thinkstock

Една поговорка гласи, че денят си личи от сутринта. Може би е така, но е вярна и друга сентенция, а именно, че закуската е най-важното хранене за деня. Без да омаловажаваме обяда, вечерята и другите похапвания през деня, няма как да не се съгласим с първостепенната важност на сутрешната закуска.

Предлагаме ви няколко идеи за пълноценна и здравословна закуска, а избора коя от тях ще предпочетете, оставяме на вашия вкус.

Започваме с добре познатата ни овесена каша. Запарването или сваряването на шепа овесени ядки е отличен избор за началото на деня. Може да добавим мед, бадеми или боровинки по желание. Купичка мюсли с прясно или кисело мляко е следващото ни предложение. Добавете към тях и чаша прясно изцеден плодов сок и сте готови да посрещнете деня с усмивка.

Омлет или бъркани яйца, поръсени с билки и пресни зеленчуци, са добър вариант, осигуряващ енергия и витамини. За любителите на млечните продукти предлагаме купичка с извара, гарнирана със сушени плодове – фурми, стафиди, сини сливи, кайсии и др.

Ако обичате салатите, може би вашата закуска е плодов микс от свежи плодове – ябълка, портокал, круша и банан, подправени с малко ломонов сок. Друг вариант е салатата от авокадо, сварено яйце и настъргано сирене.

Ако все пак сте традиционалист и не се отказвате от сандвичите, пригответе ги от пълнозърнест хляб със зърна, пилешко месо, твърдо сирене и гарнирайте със зелена салата.

Не на последно място е любимото ни кисело мляко, в което добавяме нарязана на кубчета ябълка, половин банан на резенчета и 2-3 супени лъжици корнфлейкс.

Не винаги може да предвидим какъв ще бъде денят ни, но от нас зависи да осигурим на организма си питателна и богата на витамини закуска. Не забравяйте, че правилно подбраната закуска може да помогне за намаляване на наднорменото тегло, тъй като тя засища и помага на човек да избегне приема на прекалено много калории при следващото хранене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти