Важни съвети, ако тренирате през лятото

Важни съвети, ако тренирате през лятото
Снимка: Thinkstock

Летните горещини не са най-доброто време за трениране на открито, тъй като се уморявате много по-бързо, а и има известен риск за здравето ви.

Това обаче не означава да си останете вкъщи и да забравите за спорта и движението.

Ако сте свикнали да тичате в парка например, не се отказвайте от този полезен и похвален навик, а просто вземете известни мерки, за да спортувате по-комфортно и спокойно.

Като начало погледнете прогнозата за времето. Изберете часови пояс от денонощието, когато става по-хладно. Може би ще се наложи да промените ежедневната си рутина и да спортувате в различен от досегашния час, но по-важното е да не спирате да се движите.

Пийте много вода през целия ден. През лятото е от особено голямо значение да не оставате дехидратирани. Жените, които страдат от ниско кръвно например, трябва задължително да носят бутилка с вода в себе си, независимо дали отиват да тичат в парка привечер или на обиколка из магазините.

Замислете се дали екипът, с който спортувате, е от подходяща материя. Важно е да се ползват естествени тъкани, а кройките на дрехите да са по-свободни и отпуснати. Нищо не бива да ви спарва или притиска.

В магазините за спортно облекло се предлага богат асортимент от различни тениски, потници, клинове, шорти и маратонки, които са специално предназначени за тичане в горещините и срещу обилно потене.

Винаги може да обмислите варианта да тренирате вкъщи на климатик, ако не сте почитатели на фитнес залите.

И най-важното – не насилвайте себе си! Вярно е, че в спорта се изисква постоянство и упоритост, но това не означава, че трябва да насилвате възможностите си и да ви прилошее в парка.

Все пак, не се подготвяте за участие в Олимпиадата, а тренирате за тонус и поддържане на добрата форма. Освен това винаги може да опитате за замените джогинга с други приятни дейности като плуване, сърф или каяк, дълги разходки по плажа и броене на звездите вечер - все прекрасни летни дейности!

Вижте във видеото как да подготвим тялото си за лятото:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти