Съвети за желащите да посещават йога

Съвети за желащите да посещават йога
Снимка: Thinkstock

Йогата е сред най-добрите за тялото и душата дейности, които може да практикувате. Тя е подходяща и дори препоръчителна за всякакви възрастови групи, включително и за бременни дами.

Йогата ще ви помогне освен да поддържате по-висок тонус, да се раздвижите, да станете по-пластични, спокойни и доволни от себе си.

Йога се практикува по целия свят и милиони хора се наслаждават на позитивното ѝ влияние върху духа и тялото.
Ако сте решили и вие да се занимавате с йога, то е добре да имате няколко неща на ум преди да почнете.

Храна
Като начало не отивайте с пълен стомах. Това само ще предизвика дискомфорт и ще ви затрудни в изпълнението на упражненията. Йогата много добре се комбинира с вегетарианския начин на живот, но и дори да сте от хората, които не могат да се откажат от местото, можете спокойно да практикувате това изкуство. Хапнете нещо леко преди тренировката, но в никакъв случай не се поддавайте на глада и не прекалявайте с храната. Особено тежко ще ви стане от мазните, пържени храни и обемните количества. Яденето трябва да се случи поне един час преди йога часа.

Дълбоко дишане
Докато изпълнявате различните упражнения и поставяте тялото си в странни пози и ситуации, е време да се отпуснете, да дишате дълбоко, да се концентрирате. Когато се стремите да достигнете до състояние на медитация не означава, че трябва на ум да прехвърляте всички задачи, които сте свършили до момента и тези, които ви предстоят до края на деня, или да се чудите къде са ви ключовете от колата, звъни ли в момента мобилния ви и т.н. Постарайте се да "изчистите" съзнанието си, да се освободите от тревожните мисли и да се отпуснете. Дишането е от огромно значение за целия този процес и вашият учител по йога най-добре ще може да ви посъветва как да го правите. Вслушайте се в съветите му и ще откриете разликата.

Не насилвайте тялото
Йогата изрично изключва всякакво насилие над духа и тялото. Ако не можете да застанете в конкретна поза, не се измъчвайте и не се натискайте излишно. Това ще доведе само до натрупване на излишен стрес, а и до някоя травма. Не се състезавайте и с останалите в класа. Със сигурност ще има по-пластични от вас хора, но йогата не е състезателна дисциплина и няма нужда от спортна злоба. Действайте внимателно и полека, и най-вече – бъдете постоянни. Чак тогава ще започнете да виждате резултатите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти