Свинското месо предразполага към диабет

Свинското месо предразполага към диабет
Снимка: Thinkstock

Мъжете любители на червеното месо – свинско и говеждо, са изложени на риск да заболеят 1,4 пъти в сравнение с тези, които не го предпочитат.

Това показват данните от изследване, публикувано от японския Национален център за изследване на рака, цитирано от БГНЕС.

В течение на пет години учените са изследвали данните за 64 хиляди души на възраст от 45 до 75 години.

Те са стигнали до извода, че мъжете, които ежедневно консумират средно по 108 грама месни продукти, са по-предразположени към диабет 1,36 пъти в сравнение с тези, които консумират не повече от 23 грама месни продукти.

Те също така са установили, че сред господата, предпочитащи свинско и говеждо месо, рискът да се разболеят от захарна болест нараства до 1,42 пъти.

"Вероятно това се обяснява с факта, че в кръвта на мъжете, консумиращи месо, особено червено, рязко нараства съдържанието на желязо.

То пречи за изработването на инсулин, който регулира захарта.

Настоящото изследване не е открило подобен риск при жените", се казва в доклада на учените.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент