София се превръща в спортен терен

София се превръща в спортен терен
Снимка: netinfo

На 1 юни столицата ни ще се превърне във своеобразно спортно игрище за първото издание на т.нар. "Urbanathlon", организиранo от списание "Men's Health".

Пилотното такова състезание се провежда на 1 октомври 2006 година в Ню Йорк и оттогава се е състояло в над 20 държави. Целта на спортния маратон е участниците да преминат за време трасе с дължина 7 км. За разлика от класическите дисциплини обаче маршрутът на "Urbаnathlon" включва и преодоляване на типични препятствия от градския пейзаж като автомобилни задръствания, стълби, пейки, автобуси, полицейски заграждения и т.н., разнообразени и с някои елементи от подготовката на пожарникарите – като например военни мрежи или стени за катерене. Всичко това е "пакетирано" с фестивална зона - музика на живо, забавления и награди.

Началото на събитието ще бъде дадено на 31 май след 17,00 часа в парка зад музея "Земята и хората". До 22,00 часа ще има диджей парти и шоу на група "7ЕDЕМ". Фестивалът продължава на 1 юни в 10,00 часа на същото място, където ще бъде отворена регистрацията за желаещите да участват. На всеки половин час те ще имат възможност за 30-минутни загрявки.

За празника на детето пък е подготвена и програма със забавления за най-малките зрители. Състезанието стартира точно в 15,00 часа от парка зад музея "Земята и хората" и ще продължи час и половина. Сред участниците и гостите на проявата ще присъстват и популярни български лица. Дистанцията на състезанието е около 7 километра, като включва и преодоляване на следните 8 градски препятствия:

1. Преминаване през автомобилни гуми.
2. Преминаване през лабиринтови пътеки от метални парапети.
3. Пълзене под военна мрежа.
4. Преминаване през стар автобус.
5. Прескачане на стена.
6. Изкачване на стъпала.
7. Пренасяне на 8-килограмово чувалче с пясък на разстояние 50 м.
8. Прескачане на заграждения.

Победителят ще спечели 1000 лв., вторият - 600 лв., а финиширалият трети - 400 лв. Освен тези премии участниците ще получат и различни награди като маратонки, дрехи, козметични комплекти, карти за фитнес и др. Състезанието ще завърши с лайф на група "Остава", който ще започне в 18,00 часа.

* Видео от "Urbanathlon", провел се през 2011 г. в Ню Йорк.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти