Група "Остава" с концерт

Бандата в актуалния си състав
Снимка: Добрин Кашавелов

Утре (29 август) в "Pork Pie" (намира се в Борисовата градина до езерото с лилиите) група "Остава" ще отбележи 20 години от своето създаване със специален концерт.

Вратите на клуба ще бъдат отворени в 19,30 часа, а половин час по-късно в събитието ще се включи музикантът и композитор Петко Славов. Той ще представи сет в типичното за него синт-акустично поп звучене.

Меланхоличният стил и многобройните съвместни прояви не са единственото общо между Петко и "Остава", тъй като музикантът участва и във видеоклипа към песента на групата "Ще дойдеш ли с мен", а парчето "Носталгия" е изпълнено в дует с вокала на "Остава" – Свилен Ноев.

На сцената заедно с "Остава" след 21,00 часа ще се качат Поли Генова, Гурко (фронтмен на "Анимационерите") и китаристът Иво Чалъков от "Gravity Co".

В по-голямата част от вечерта ще свири музикантът и композитор Мишо Шишков – с когото е свързана голяма част от историята на бандата.

Билетите за лайфа са на цена от пет лева и се предлагат тук, както и на място.

* Група "Остава" е сформирана от китариста Георги Георгиев, басиста Боян Петков и първия им барабанист – Драгомир Димитров, през 1992 г. в Техническия университет в Габрово под името "Добре дошли в Остава". По-късно към тях се присъединяват Свилен Ноев и Даниел Петров. В първите години бандата репетира в Казанлък, след това заедно с група "Блуба Лу" и "Уикеда" създават музикалния лейбъл "Жълта музика" и се преместват в София.

През 2000 г. излиза първият им албум "Пинг понг", а по-късно издават "След любов по време на война" (2002 г.), "Любов по време на война" (2003 г.), "Моно" (2004 г.) и "Rock'N'Roll Song Designers?" (2008 г.).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти