Защо клюките са полезни за здравето ни

Разбрахте ли клюката
Снимка: netinfo

Оказа се, че жените, които споделят повече подробности от личния си живот със своите приятели и колеги са доста по-положително настроени към заобикалящата ги среда, което пък им носи допълнителни здравословни дивиденти.

Според британски учени изслушването на чужди и интересни истории също ни влияе позитивно, особено ако са разказани забавно и с чувство за хумор.

Проучване по темата, което в било проведено във Великобритания, разкрива, че 85% от хората обичат да клюкарстват, а 10% от анкетираните не могат да пазят и най-съкровените си тайни, изпортвайки от А до Я на околните.

Изследването показва, че колкото по-дълго таите нещо свежо и забавно, което искате да разкажете на всяка цена, толкова стресът и напрежението действат отрицателно на здравословния ви статус.

"Женските разговори увеличават нивото на серотонина и намаляват тревожността. Това се дължи на факта, че споделяйки информация ние провокираме останалите да изразят тяхното мнение и гледна точка", пояснява английският психолог д-р Колин Джил.

Той е на мнение, че смехът, който редовно се заражда при такива разговори, активира мозъчните клетки и ни действа ободряващо.

Все пак д-р Джил съветва да преценяваме дали споделянето на повече от необходимото е удачно спрямо ситуацията, в която се намираме, за да не прекрачим границата и бързо, бързо да смъкнем нивото на серотонина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти