Простичкият ключ към щастието на работното място

офис работа
Снимка: iStock

Придаването на щастлив вид, когато сме на работа, понякога не е лесно, но се оказва, че опитите в тази насока могат напълно да променят настроението ни.

Изследване на Университета в Бингамтън, щата Ню Йорк, разглежда позитивната нагласа по време на работа. Професор Нина Фланагън проучва темата след собствения си опит, натрупан в редица здравни организации, и забелязва, че по-негативните места имат вреден ефект върху лидерите и служителите.

работа жена
Снимка: Thinkstock

„Лесно е да бъдеш отрицателно настроен“, казва Фланагън. „Много по-трудно е да вървиш срещу тази посока и бъдеш здравомислещ и позитивен, гледайки на нещата в позитивна светлина“, допълва тя.

Виж тук няколко начина да заобичаш работата си >>>

Липсата на признание е edna от причините за негативната обстановка, които Нина Фланагън различава в сферата на здравеопазването, но важи и за останалите области. „Слушаме какво правим грешно или недостатъчно. Чувстваме работната среда нестабилна, а нестабилността предизвиква страх и тревожност. Това се отразява на начина, по който реагираме на промени, но позитивното отношение и преразглеждането на такива ситуации помагат да намалим част от страха и тревожността“, обяснява професор Фланагън.

жена офис професионалист колега работа
Снимка: Thinkstock

В крайна сметка, от нас самите зависи да си наложим положителен начин на мислене, особено ако се намираме в лидерска позиция, за да можем да го предадем на останалите. Според Нина Фланагън създаването на подобен начин на мислене на работното място трябва да е инициатива на началниците.

Позитивното отношение в работна среда започва от малки действия като правене на комплимент на колега, изразяване на благодарност или дори разменяне на усмивки. На подобни неща се отликва лесно, а по този начин могат да бъдат насърчени и разпространени по-лесно. Ако все пак ви е трудно, подсетете се, че го правите заради своето здраве.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти