Правилните плодове, които да хапвате, докато сте на диета

плодове
Снимка: iStock

Консумацията на изброените зеленчуци и плодове ще спомогне да подсилите имунната си система, ще снабди тялото с ценни витамини и минерали, и ще засити апетита ви, ако ги включите към обичайните си хранения. Така ще можете да се придържате към диета или хранителен режим в пъти по-лесно.

Повечето от изброените плодове и зеленчуци могат да способстват и за редуциране на холестерол, кръвна захар, стрес и депресия, като това са само някои от многобройните им ползи. Не се осланяйте изцяло на посочените храни, ако целите отслабване или стягане. Те са добра добавка към всяко балансирано и здравословно хранене, но не и основа.

Вижте целия списък с плодове, които можем да хапваме, докато сме на диета, в нашата галерия ТУК. 

Правилните плодове, които да хапвате, докато сте на диета

ВАЖНО: Въпреки че списъкът съдържа само ниско калорични храни и всички те имат различни ползи за здравето, то ако целим отслабване и редуциране на мазнините, консумацията на повече зеленчуци в менюто и по-малко плодове ще е по-разумно.

Основната причина е, че плодовете съдържат захар, която може да затрудни постигането на желаните цели. Също така с плодове може да се прекали по-лесно, тъй като е много по-възможно да се изконсумира 1 кг. диня, но 1 кг. целина, броколи или зеле ще прозвучи невъзможно почти за всеки.

Снимка: Thinkstock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти