Позитиви от обедната почивка

Позитиви от обедната почивка
Снимка: Thinkstock

По принцип домашно приготвената храна е за предпочитане и със сигурност има ползи в това да си носите обяд на работното място.

Така може да сте сигурни, че ще хапнете, както и че сте си спазили диетата, тъй като сте подготвили здравословно меню.

И все пак, излизането в обедна почивка и хапването навън с колеги крие редица позитиви.

Като начало идва фактът, че напускате работното място и се разсейвате. Това ви помага после  да бъдете по-трудоспособни. Заседяването, особено пред компютър, е вредно и противопоказно.

Когато си носите обяд от вкъщи, е много вероятно да не мръднете извън офиса, понеже не ви се налага да излизате за храна, и да го изядете, работейки. Това е вредно. Когато човек яде, трябва да се съсредоточава върху храната, да й се наслаждава и да усеща истинския ѝ вкус, а не просто да се дъвче и поглъща механично.

Освен това, често различните заведения за хранене предлагат богато разнообразие от салати и основни блюда. Така си спестявате занимавката да приготвяте обяд от предния ден и да си го носите на работа.

Освен това може приятно да се разнообразите с нова салата.

 

От друга страна хубавото на обедната почивка, освен че разнообразява работния ден, е, че предоставя възможност за по-неформални срещи с колеги. Почти като малък тиймбилдинг.

Все пак с колегите си прекарвате целия ден и е добре да се разбирате с тях и да може да комуникирате свободно и без проблем.

Друг интересен момент е, че според различни проучвания, когато хората се хранят пред публика, а не сами, изяждат по-малко храна. Насаме с чинията сме склонни да прекалим и да преядем, което после се отразява зле на фигурата и самочувствието ни.

Така че, ако още не сте излезли в обедна почивка, веднага го направете!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти